Novi vladar kineskog tržišta predstavio smartphone s kojim kreće u napad na Apple i Samsung

Veliki ekran frekvencije osvježavanja 120 Hz, snažan procesor, 4 kamere, brzo žično i bežično punjenje samo su neki od aduta novog top-modela Oppa.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 12.03.2021. / 10:33

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Prošli mjesec dogodila se velika promjena na kineskom tržištu pametnih telefona, na kojem se prvi put na prvo mjesto probio Oppo, zamijenivši na toj poziciji Huawei. Jučer je Oppo predstavio novi adut s kojim želi dodatno učvrstiti i povećati svoj udio na kineskom, ali i globalnom tržištu, flagship model Oppo Find X3 Pro koji donose manje-više sve opcije koje očekujemo od vrhunskog modela u 2021.

Slika nije dostupna Kralj je mrtav, živio novi kralj: Oppo je novi najjači kineski proizvođač mobitela

Smartphone dolazi s velikim ekranom dijagonale 6,7 inča QHD+ rezolucije s frekvencijom osvježavanja od 120 Hz, što u praksi znači bolje iskustvo prilikom igranja i brže i fluidnije surfanje internetskim stranicama. Još jedna neizostavna stvar za flagship 2021. godine jest posljednja generacija Qualcommova čipseta te ga pokreće Snapdragon 888, a ima i 12 GB RAM-a te 256 GB prostora za pohranu podataka. Dolazi s baterijom kapaciteta 4500 mAh te podržava 65W brzo punjenje putem kabela, odnosno 30W bežično punjenje.

Sa stražnje strane nalazi se zanimljivo dizajnirani modul u kojem su smještene 4 kamere. Glavna i ultraširoka kamera imaju rezoluciju od 50 MP (riječ je o Sonyjevu senzoru IMX766), rezolucija telefoto kamere iznosi 13 MP, a posebno je zanimljiva četvrta kamera rezolucije 3 MP s mogućnošću povećanja od čak 60 puta pa se može koristiti gotovo kao džepni mikroskop, komentirali su na TechSpotu.

Slika nije dostupna Je li ovo najluđi dizajn preklopnog mobitela dosad viđen? Oppo smatra da će biti hit

Što se ostalih opcija telefona tiče, treba spomenuti podršku za 5G, IP68 zaštitu od prašine i vode te sučelje ColorOS 11.2 bazirano na Androidu 11. Na tržištu bi se trebao pojaviti 30. ožujka, a njegova cijena za zapadnoeuropske zemlje iznosit će 1149 eura, što ulazi u kategoriju modela iz Pro kategorije iPhonea i najjačih Samsungovih telefona.

 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti