Novosti iz Nokije: Predstavljena dva nova telefona, slušalice i bežični zvučnik

Predstavljeni su novi telefoni Nokia 3.4 i Nokia 2.4 s modernim neophodnim značajkama kao što je AI snimanje, biometrika i veliki zaslon, što pruža dugoročnu vrijednost i najbolje od Androida.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 22.09.2020. / 18:18

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

HMD Global, dom Nokia telefona, predstavio je dva nova člana obitelji povoljnih pametnih telefona: Nokia 3.4 i Nokia 2.4, novu dodatnu opremu i HMD Connect Pro uslugu koja kompanijama pruža sigurno i transparentno rješenje za globalni roaming prijenos podataka.

Bez sumnje, ovo je bila uzbudljiva godina za svakoga i suosjećamo sa svima koji su pogođeni okolnostima 2020. Za nas je ovo bila transformacijska godina i prilagodili smo se ovim promjenjivim vremenima. Jako sam uzbuđen što proširujemo naše usluge s dodanom vrijednošću za tvrtke ovim predstavljanjem HMD Connect Pro usluge koja donosi dosada neslućenu razinu fleksibilnosti i sigurnosti. Nokia 3.4 i Nokia 2.4 su važni novi dodaci našoj ponudi povoljnih pametnih telefona. Ponosim se što od danas kreće prodaja Nokia 8.3 5G uređaja koji pruža 5G rješenje spremno za budućnost i na naše partnerstvo s filmom Za smrt nema vremena, što dokazuje kako je Nokia telefon jedini uređaj koji ćete ikada trebati, komentirao je Florian Seiche, CEO HMD Global.

Nova Nokia 2.4 dolazi sa AI snimanjem (snimanjem potpomognutim umjetnom inteligencijom), dvodnevnim trajanjem baterije i velikim HD+ zaslonom, dok Nokia 3.4 nudi naprednu trostruku kameru s ultra širokom lećom, ozbiljno poboljšanim performansama i većim ekranom zahvaljujući zaslonom s rupicom za kameru. 

Juho Sarvikas, Chief Product Officer i potpredsjednik za Sjevernu Ameriku, HMD Global povodom predstavljanja novih proizvoda rekao je: Nije tajna da kupci širom svijeta sve više paze na troškove i biraju jeftine, trajne proizvoda od brendova koje poznaju i kojima vjeruju. Stoga je važnije nego ikad da naši proizvodi budu otporni na test vremena – i da naša posvećenost isporuci pouzdanih Nokia telefona bude čvrsta. Zato proširujemo našu ponudu povoljnih telefona uređajima Nokia 3.4 i Nokia 2.4 koji nude pouzdani softver i hardver koji Nokia korisnici poznaju i vole, svjež premium doživljaj s kojim se mogu ponositi i sve to po pristupačnoj cijeni. Uvijek smo inspirirani našim finskim korijenima, a ove prinove donose svježinu u našu obitelj svojim zemljanim bojama i sjajnim finišem.

Novi telefoni i nova oprema

Nokia 2.4

Nova generacija uređaja Nokia 2 donosi moderne neophodne značajke kao što su AI snimanje uz posebni noćni modus i portretni editor koji omogućava uređivanje snimaka prilagodljivim oblicima i zamućenim pozadinama, čak i nakon što je fotografija snimljena. Dolazi sa senzorom za otisak prsta i AI otključavanjem licem za jednostavni pristup i dodatnu sigurnost, a sve to u trajnom dizajnu koji nije samo napravljen da lijepo izgleda već i da bude otporan. Dijagonala zaslona iznosi 6.5 inača, a očekivano trajanje baterije iznosi dva dana. Nokia 2.4 dolazi s Android obećanjem tri godine mjesečnih sigurnosnih ažuriranja i dvije godine ažuriranja operativnog sustava, što znači da je telefon spreman za Android 11 i 12.

Nokia 3.4

Nova Nokia 3.4 nudi ozbiljno poboljšanje performansi zahvaljujući Qualcomm Snapdragon 460 mobilnoj platformi koja daje više snage za izvačanje najboljeg iz svojeg telefona. Podignite kreativnost na novu razinu uz veliki 6.39” HD+ zaslon koji sadrži rupicu za prednju kameru i moćnu trostruku stražnju kameru s ultra širokom lećom i AI snimanjem. Nokia 3.4 dolazi s Androidom 10 operativnim sustavom i Nokia Android obećanjem da ćete godinama primati sigurnosna i softverska ažuriranja. Sve je to dolazi uz karakterističnu dvodnevnu bateriju umotanu u premium dizajn koji dolazi u tri nove žive boje inspirirane nordijskom prirodom te uz stil isporučuje i otpornost u skladu s finskim korijenima.


Danas je predstavljena i nova Nokijina audio opremua koja se sastoji od Nokia Earbuds Lite, posve novog Nokia prijenosnog bežičnog zvučnika s integriranim mikrofonom i zaštitnim kutijicama. Nova oprema dolazi u održivom pakiranju izrađenom od 100% recikliranog papira, čime smanjujemo utjecaj na okoliš.

Nokia Power Earbuds Lite

Nove Nokia slušalice Power Earbuds Lite dozvoljavaju vam da slušate svoje omiljene pjesme u pokretu do 35 sati a komotni dizajn s intuitivnim kontrolama na dodir omogućava jednostavno upravljanje pozivima ili prelistavanjem pjesama. IPX7 certifikat znači da su otporne na vodu do jednog metra dubine do 30 minuta, što znači da se možete bez brige znojiti u teretani ili trčati, a 6mm zvučnici od grafena će vam pružati čisti zvuk.

Nokia prijenosni bežični zvučnik

Nokia prijenosni bežični zvučnik je dizajniran kako bi bio lako prenosiv i pružio 4 sati reprodukcije, uz integrirani mikrofon kako biste mogli što lakše u pokretu vršiti grupne pozive. Možete upariti dva zvučnika za kvalitetnu stereo reprodukciju. Kao i svi naši audio proizvodi dolazi s univerzalnom Bluetooth 5.0 kompatibilnošću tako da možete povezati sve svoje uređaje, neovisno o brendu.

HMD Global danas je predstavio i HMD Connect Pro koji nudi jednostavniji način za tvrtke koje žele da su njihovi pametni telefoni i drugi uređaji povezani po čitavom svijetu na siguran i transparentan način. Ova usluga nudi centralizirano upravljanje SIM karticama uz potpunu kontrolu i prevenciju prevara, sigurno preusmjerene podatke u realnom vremenu, dijagnostiku i otklanjanje pogrešaka. Uz preko 600 mrežnih operatera u 160 zemalja HMD Connect Pro nudi potpunu fleksibilnost, transparentnu i vrlo konkurentnu naplatu i jednostavnu a robusnu konzolu za upravljanje SIM karticama i cijenama koje su u skladu s vašim potrebama za prometom bez obzira u koliko zemalja poslujete.

Nokia 8.3 5G kreće u prodaju

Od danas u prodaju kreće iščekivani uređaj Nokia 8.3 5G. Kao dokaz Nokijine posvećenosti sigurnosti, brzini i inovacijama u skladu s najzahtjevnijim korisnicima kao što su MI6 agenti, Nokia 8.3 5G je pametni telefon koji odabire nova 00 agentica iz James Bond filma Za smrt nema vremena koji kreće s prikazivanjem u studenom. Nokia 8.3 5G je idealni telefon za kreativce jer dolazi s moćnom PureView četverostrukom kamerom sa ZEISS optikom, i pruža snimke kao na filmu sa ZEISS Cinema efektima i OZO zvukom. Dizajniran da podrži višestruke 5G mreže koje se trenutno razvijaju, Nokia 8.3 5G uređaj sažima više of 40 različitih RF komponenti u jedan modul, što ga čini ne samo globalnim uređajem već i otpornim na budućnost jer je spreman za slijedeću etapu razvoja 5G. Nokia 8.3 5G kreće u prodaju od danas uz prosječnu cijenu od 599 eura. Dodatno, vlasnici Nokia 8.3 5G uređaja će dobiti šestomjesečnu pokusnu pretplatu na Google One. Snimajte i editirajte u pokretu uz brži upload i dodatnih 100GB pohrane na Google Drive, Gmail i Google Photos servisima – sve u jednoj pretplati koja se može dijeliti među pet korisnika.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti