Objavljen prvi službeni video za BlackBerry PRIV

Prvi BB u povijesti "pogonjen" Android operativnim sustavom zadnja je šansa za ovu kompaniju.

Tomislav Ćuto Tomislav Ćuto | 18.10.2015. / 09:40

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Nekada je BlackBerry bio "ultimativni zakon" među pametnim telefonima, pogotovo među poslovnim ljudima. Nevjerojatna popularnost, praktički status kulta s godinama je jednostavno isparila, ponajviše zato jer u BlackBerryju nisu prepoznali potrebe tržišta i nove trendove. Tvrdoglavo su inzistirali na vlastitom operativnom sustavu, nije ih zanimalo što se Android prije svih uraganskom brzinom probija na tržište i na kraju su zapali u ogromne probleme. To, naravno, nije jedini razlog poslovne agonije koju je preživljavao BlackBerry ali otprilike je na tom tragu... 

Iako su cijelo vrijeme njihovi pametni telefoni i dalje bili iznimno kvalitetni, s naglaskom na famoznu, gotovo mitsku tipkovnicu, sve ih je manje ljudi kupovalo. Nema kupaca, nema novaca, nema zarade, nema ničega... Tako nekako izgleda poslovna krivulja u svom sasvim pojednostavljenom obliku. Spas za BlackBerry? Ako postoji posljednja šansa, onda je to, vjerojatno, ova i zove s BlackBerry PRIV. Riječ je o prvom smartphoneu te kompanije koji je pogonjen Android operativnim sustavom i zadržao je, uglavnom, hardversku prepoznatljivost BlackBerryja. 

Da, tu je i tipkovnica, iako "sakrivena", jer je riječ o "kliznom" modelu, PRIV ima 5,4 inčni QHD zaslon zakrivljenih rubova, Snapdragonov 808 čip, 3GB RAM-a, 3410 mAh bateriju... Radi se o, po svemu sudeći, sasvim solidnom telefonu, a objavljen je i prvi službeni video u kojem BlackBerry predstavlja svojeg potencijalnog spasitelja. 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti