Objavljene fotografije: Ovo su najiščekivaniji Androidi godine!

Osim fotografija novih modela Samsungovih Galaxy S devetki, objavljene su i neke nove informacije oko opcija koje će imati ovi telefoni

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 27.01.2018. / 08:19

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Još krajem prošle godine internetom su kružile glasine o novim Samsungovim modelima iz Galaxy S serije, a na sajmu CES u Las Vegasu iz ove su kompanije službeno najavili kako će modele S9 i S9+ predstaviti na Mobile World Congressu u Barceloni. Kako je riječ o najpopularnijim telefonima globalnog lidera na tržištu pametnih telefona, jasno je kako su ovo najiščekivaniji ovogodišnji telefoni koje pokreće Android te će sigurno biti jedna od prvih opcija korisnika koji namjeravaju kupiti top model smartphonea.

Osim informacija o datumu predstavljanja, ali i teasera u kojem se naglašavaju poboljšanja kamera, iz Samsunga nisu objavili nikakve dodatne informacije o devetkama. No, zahvaljujući Evan Blassu, novinaru s odličnim izvorima čije su informacije uvijek prilično pouzdane, već sada znamo većinu noviteta koje će donijeti ovi uređaj. Galaxy S9 i S9+ dizajnom se neće previše razlikovati od svojih prethodnika te će imati OLED ekrane dijagonale 5,8, odnosno 6,2 inča, uz mali rub oko ekrana.

No, kako je u članku za Venture Beat napomenuo Blass, modeli iz Galaxy S serije više se neće razlikovati samo po veličini ekrana, već i po hardveru pa će tako S9 imati 4GB RAM-a i 64GB prostora za pohranu podataka, dok će S9+ imati veću količinu memorije (6GB) i dvostruko više prostora za pohranu podataka, a razlika će, naravno, biti i u cijeni. Oba modela pokretat će nova generacija Qualcommovog Snapdragon procesora (845) na američkom i kineskom tržištu, dok će na ostalim tržištima telefonima imati Samsungov Exynos 9810 procesor.

Evan Blass objasnio je i na što se odnosi teaser nadolazećih telefona u kojem Samsung najavljuje novitete vezane uz kameru te će 12MP kamera imati promjenjiv otvor blende (f/1.5 i f/2.4), a imat će mogućnost snimati "super spore" videozapise. Model plus imat će i drugu 12MP kameru sa stražnje strane, a ispod kamera nalazit će se senzor za otiske prstiju, dok će se prednje strane nalaziti 8MP kamera za fotografiranje selfija.

Od ostalih noviteta treba spomenuti i stereo zvučnike, a dobra vijest za sve koji razmišljaju o kupovini ovih telefona jest da neće trebati puno čekati na njihov dolazak na tržište nakon predstavljanja – prodaja navodno počinje 16. ožujka.

Izvor: Venture Beat

 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti