Objavljene prve fotografije Galaxyja S8: Ljubitelji Samsunga bit će oduševljeni!

Novi modeli Galaxyja S8 imat će iste ili slične dimenzije, ali veće ekrane, snažan i štedljiviji procesor te kvalitetniju kameru

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 27.01.2017. / 09:01

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Posljednjih mjeseci puno se pisalo o ovogodišnjim modelima iPhonea od kojih se puno očekuje te analitičari i ljubitelji ove kompanije vjeruju kako će Tim Cook i ekipa, deset godina nakon što je Steve Jobs predstavio telefon koji je promijenio cijelo mobilno tržište, ponovno predstaviti revolucionaran uređaj s kojim će oboriti sve prodajne rekorde. No, prema izvještajima brojnih tehnoloških medija, 'nešto veliko' priprema i Samsung te smo, nakon informacija kako je ova kompanija rezervirala sve najjače Snapdragon procesore (zbog čega će njihovi konkurenti morati koristiti prošlogodišnje procesore), sada saznali gotovo sve informacije vezane uz nadolazeće modele iz Galaxy S serije.

Također, na stranici Venture Beat objavljene su i prve (naravno, neslužbene) fotografije Galaxyja S8, a ako su nove glasine istinite, Samsung će nove telefone predstaviti 28. ožujka, dok bi njihova prodaja trebala početi 21. travnja. Oba modela na kojima Samsung radi imat će zakrivljene ekrane i puno manje okvire oko ekrana tako da će dimenzije samih telefona ostati iste/slične, no veličina samih ekrana trebala bi biti veća. Manji model Galaxyja S8 tako bi trebao imati ekran dijagonale 5,8 inča, dok bi veći uređaj trebao imati 6,2 inčni ekran, a treba dodati kako će novi procesori biti štedljiviji tako da veći ekrani neće utjecati na bržu potrošnju baterije u odnosu na ranije modele.

Što se procesora tiče, o njima smo već pisali te će, ovisno o regiji, imati Snapdragon 835 ili najjači model Exynoxa, korisnicima će na raspolaganju biti najmanje 64GB memorije (koja se može proširiti memorijskim karticama kapaciteta do čak 256GB), imat će 4GB RAM-a te 12MP kamere. Iako će rezolucija stražnje kamere ostati ista, ona će biti brža i s njom će se snimati kvalitetnije fotografije. Kako će telefon imati jako mali okvir, senzor otisaka prstiju nalazit će se sa stražnje strane telefona, dok će s donje strane, osim USB-C priključka S8 imati i 3,5mm izlaz za slušalice, usprkos nekim glasinama prema kojima su u Samsungu, kao i u Appleu, namjeravali izbaciti tradicionalni izlaz za slušalice.
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti