Od ovog mjeseca Instagram više neće biti isti!

Instagram će tijekom ovog mjeseca početi s primjenom novog algoritma koji će korisnicima prikazivati objave po važnosti, a ne po kronološkom redu

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 04.06.2016. / 09:09

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Kada su u ožujku objavljene informacije kako Instagram mijenja algoritam te se korisnicima više neće prikazivati objave po kronološkom redoslijedu, već po važnosti (odnosno, prema onome što algoritam smatra da je korisnicima važno) kao na Facebooku, nastala je panika među osobama koje na ovoj mreži imaju veliki broj pratitelja. Naime, promjenom algoritma njihove objave vjerojatno će se prikazivati manjem broju ljudi nego prije, što za mnoge znači i manju zaradu.

Iz ove su kompanije tada smirili korisnike i na Twitteru objavili kako se 'za sada ništa neće promijeniti', no prije dva dana na službenom su blogu najavili kako će s navedenim promjenama početi tijekom ovog mjeseca tako da uskoro Instagram više neće biti isti. Zahvaljujući tim promjenama, korisnicima će se na prvom mjestu prikazivati najvažnije fotografije i 'trenutci do kojih im je stalo', dodali su na blogu. Njihovo istraživanje pokazalo je kako prosječno korisnici propuste oko 70 posto sadržaja na news fedu, a s promjenom algoritma pokazalo se kako korisnici više lajkaju i komentiraju fotografije i videozapise te su općenito aktivniji na Instagramu. Bez obzira koliko profila pratite, s ovim promjenama moći ćete vidjeti posljednje objave vaših prijatelja, a Instagram će nastaviti s poboljšanima ove mreže i korisničkog iskustva.

Kada su prvi put najavljene promjene, brojne kompanije i poznate osobe s Instagrama korisnicima su preporučili aktiviranje opcije primanja obavijesti nakon svake objavljene fotografije i videozapisa te je za pretpostaviti da će i nakon promjene algoritma ponovno 'podsjetiti' sve na aktiviranje ove opcije kako nikada ne bi propustili nove objave.  

Izvor: Instagram

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti