Odličan dizajn, veliki ekran i vrhunski hardver: Motorola napokon ima jaki adut u najvišoj kategoriji smartphonea

Mnogima će najveća mana ovog telefona biti njegova cijena od tisuću dolara, no ta je cijena postala manje-više standard među top-modelima na tržištu pametnih telefona.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 24.04.2020. / 13:44

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Nakon dugo vremena iz Motorole stiže smartphone koji bi mogao konkurirati za titulu najboljeg pametnog telefona godine. Odličan dizajn, veliki ekran i top-hardver mogli bi zainteresirati veliki broj osoba koji će nakon završetka koronakrize razmišljati o kupovini novog smartphonea, a jedino što im se vjerojatno neće svidjeti jest cijena. Iako nije skuplji od većine konkurentskih uređaja u najjačoj klasi, tisuću dolara ipak bi mnogima mogli biti previše.

Slika nije dostupna Velika potražnja za telefonom koji stoji čak 1500 dolara

Edge+ dolazi s OLED ekranom čija se dijagonala opasno približava veličinama ekrana manjih tableta - 6,7 inča (rezolucija 2340x1080 piksela), uz frekvenciju osvježavanja od 90 Hz i omjer stranica 21:9. Pokreće ga, što je i za očekivati od top-modela ovogodišnjeg smartphonea, Qualcommov Snapdragon 865 te dolazi s 12 GB radne memorije i 256 GB prostora za pohranu podataka. Sa stražnje strane smještene su tri kamere, od kojih glavna ime rezoluciju od čak 108 MP i otvor blende f1/8. Ispod nje nalaze se ultraširoka kamera rezolucije 16 MP te 8 MP telefoto kamera s trostrukim optičkim zumom. S prednje strane velikog ekrana smještena je kamera rezolucije 25 MP.

Kapacitet baterije iznosi 5000 mAh i tek će testovi i praksa pokazati koliko će dugo moći izdržati s jednim punjenjem - iz Motorole kažu da može izdržati dva dana. Treba napomenuti da je bateriju moguće puniti bežično. Jedna opcija koja više nije učestala na modernim telefonima jest 3,5 mm izlaz za slušalice, no u Motoroli su se ipak odlučili ostaviti korisnicima mogućnost povezivanja slušalica s telefonima bez potrebe za dodatnim adapterom.

Slika nije dostupna Legenda se vratila u modernom izdanju: Motorola predstavila savitljivi Razr

Ljubitelji multimedije cijenit će stereo zvučnike, dok će ljubitelji brzog surfanja uživati u 5G brzinama, kada ta usluga bude dostupna u njihovim državama. Cijena, dakle, nije sitnica i iznosi tisuću dolara na američkom tržištu gdje će se prvo pojaviti sredinom sljedećeg mjeseca.

Izvor: Motorola
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti