Odličan telefon, povoljna cijena: Predstavljen OnePlus X

Kompanija OnePlus poznata je po kvalitetnim telefonima koji su cjenovno puno prihvatljiviji u odnosu na poznatije konkurente, a u takav rang spada i novi model OnePlus X

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 30.10.2015. / 09:21

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

OnePlus X telefon je za koji se čini da bi trebao koštati 500 dolara, no njegova cijena iznosi samo 249 dolara – ovako su na The Vergeu najavili novi pametni telefone ove kineske kompanije koja je s dosadašnjim modelima svojih smartphonea privukla veliki interes korisnika. Kao što je to slučaj i s drugim kompanijama iz Kine, OnePlus korisnike je osvojio kombinacijom solidnog/odličnog hardvera i pristupačne cijene. Za razliku od iPhonea, Samsungovih Galaxyja i sličnih top modela čija cijena iznosi 650 ili više dolara (npr. otključani iPhone 6S Plus košta od 750 dolara) koje korisnici najčešće moraju otplaćivati kroz skupe dvogodišnje ugovore, kompanije poput Xiaomija i OnePlusa omogućuju kupovinu jeftinijih (iako često hardverski slabijih) telefona bez potpisivanja ugovora tako da korisnici mogu jednostavno mijenjati operatere i plaćati manje mjesečne rate za korištenje usluga, odnosno umjesto pretplate mogu koristiti bonove.

OnePlus X, iako nije najmoćniji telefon na tržištu, prosječnim korisnicima koji ne traže najnovije modele procesora, snimanje 4K videozapisa i senzor otisaka prstiju, donosi sasvim dovoljno da bi razmislili o njegovoj kupovini – dijagonala ekrana iznosi 5 inča (riječ je o AMOLED ekranu rezolucije 1920x1080 piksela), ima 3GB RAM-a te Snapdragon 801 procesor. Riječ je, podsjećaju na Engadgetu, o procesoru koji je u top modelima smartphonea bio aktualan prošle godine, a od ostalih hardverskih specifikacija treba izdvojiti i 16GB memorije koja se može proširiti microSD memorijskim karticama kapaciteta do čak 128GB memorije, 2,525 bateriju, selfie kameru rezolucije 8MP te stražnju 13MP kameru (s kojom se mogu snimati Full HD, ali ne i 4K videozapisi). Početak prodaje ovog telefona na europskom tržištu i u Indiji najavljen je za 5. studenog, dok će Amerikanci na njegovu kupovinu morati sačekati dva tjedna duže.
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti