OnePlus predstavio telefon za široke mase i nevjerojatno izdržljive bežične slušalice

Iako smo očekivali da će OnePlus predstaviti još koji uređaj, zaustavili su se na jednom pametnom telefonu i jednim bežičnim slušalicama.

Martina Čizmić | 21.07.2020. / 16:58

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

 Nakon mjeseci čekanja i nagađanja, OnePlus je napokon predstavio svoj novi pametni telefon - OnePlus Nord.

Za razliku od nekih drugih telefona iz OnePlusove ponude, Nord spada u kategoriju cjenovno prihvatljivih telefona koji svojim vlasnicima nude vrhunsku tehnologiju za prihvatljivu cijenu. To bi se moglo pokazati kao dobitna kombinacija, jer zbog pandemije koronavirusa opada potražnja za skupim uređajima.

OnePlus Nord tako dolazi sa Snapdragon 765G procesorom koji možda nije najbrži, ali će i više nego zadovoljavajuće obaviti posao. Uz to dolazi i 8 odnosno 12 GB radne memorije i 128 odnosno 256 GB prostora za pohranu. S prednje strane uređaja velik je ekran (6,44 inčni Fluid AMOLED na 90Hz) koji ima mali otvor za dvije prednje kamere (32MP i 8MP širokokutnu za grupne selfije). Podržava 5G mrežu, ima bateriju od 4115 mAh, a dolazi u dvije boje - plavoj i crnoj.

Glavne kamere smještene su na poleđini - njih četiri. Glavna kamera dolazi sa 48MP i optičkom stabilizacijom slike, a uz nju i 8MP ultra-širokokutna kamera, makro kamera i senzor za dubinu.

Iako se šuškalo da bi OnePlus mogao predstaviti još koji pametni telefon, ovaj put su ostali samo na Nordu. Međutim, predstavili su svoje prve, prave, bežične slušalice - OnePlus Buds.

Slušalice dolaze u tri boje (siva, plava i bijela) i nude 30 sati slušanja glazbe (7 sati bez kutijice za punjenje, odnosno još 3 dopunjavanja s njom). Uključuju podršku za Dolby Atmos te mogućnost uređivanja gesti odnosno određivanja što će se dogoditi kad dodirnete slušalicu. Ono što će mnoge razveseliti je činjenica da će sa 10-minutnim dopnjavanjem osigurati 10 sati slušanja glazbe.

OnePlus Nord trebao bi biti dostupan u Europi početkom kolovoza po cijeni od 399 eura, dok će OnePlus Buds biti dostupne po cijeni od 89 eura.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti