Bill Gates kritičan: "Svijet se nije pripremio na ovu pandemiju onako kako je trebao." Ipak, nazire se svjetlo na kraju tunela

Učili smo u hodu, priznao je Gates.

Martina Čizmić | 24.04.2021. / 13:06

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Filantrop i jedan od osnivača Microsofta, Bill Gates, u posljednjih je godinu dana bio glasan zagovornik cjepiva i cijepljenja, ali i kritičar cijelog svijeta zbog nespremnosti na pandemiju koja ga je zahvatila.

Gates je kroz svoju zakladu uložio milijune dolara u istraživanje Sveučilišta Oxford koje je na kraju rezultiralo cjepivom protiv COVID-19. I iako je i dalje uvjeren kako je svijet ova pandemija uhvatila nespremnog, ipak vidi svjetlo na kraju tunela.

Slika nije dostupna Gatesov COVID-19 poučak: 5 stvari koje trebamo znati o varijantama koronavirusa

Bill Gates Gates pandemiju nazvao nevjerojatnom tragedijom i otkrio kada bismo se trebali vratiti u normalu

Slika nije dostupna Bill Gates u velikom intervjuu otkrio kad smatra da će nastupiti povratak u normalan život, ali i tko će se vratiti posljednji

Svijet se nije pripremio na ovu pandemiju onako kako je trebao, no cjepiva bi trebala omogućiti ljudima da se vrate u neki oblik normalnosti, istaknuo je Gates u razgovoru za Sky News.

Pojasnio je kako je njegova zaklada sudjelovala kroz nekoliko različitih instrumenata, među kojima i kroz ACT-A, globalnu alijansu tijela koja koordiniraju dostavu testova, lijekova i cjepiva diljem svijeta.

To što smo napravili je veoma vrijedno, jer se nismo dovoljno pripremili za pandemiju. Učimo u hodu, ali rekao bih da je dobra vijest da je djelomično zbog svih napora ACT-A, dijelom i zbog američkog novca za razvoj i istraživanje, imamo cjepiva i doći će kraj ovoj pandemiji, rekao je Gates.

Izvor: Sky News

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti