Ovaj 7-inčni tablet košta svega 500 kuna i radi odlično!

Osobno nisam baš fan nekih nepoznatih brandova, no svaki puta si dam truda i pogledam o čemu se radi, kako radi i što nudi.

Saša Fišter sasa@zimo.co | 17.10.2015. / 18:29

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Iz razloga što sam probao razne tablete, uvijek me zanima nešto novo, pa stoga volim isprobati i uređaje nižeg cjenovnog razreda. Moram priznati da se nisam baš oduševio izborom u posljednjih godinu dana, no stvari se mijenjaju na bolje.

Tableti su sve bolji, a cijene sve niže. Naravno, kao i sve, tako i tablet možete kupiti vrlo jeftino i vrlo skupo. Ovaj puta, naletio sam na Ployer MOMO7W, 7-inčni tablet koji na sebi nosi Windows operativni sustav. Prvo nakon što sam ugledao cijenu od 68 dolara mislio sam da se radi o prilično lošem uređaju, no onda sam vidio da uređaj zapravo košta 165 dolara, ali je spušten na 68 dolara.

Uglavnom, s obzirom da nemam pristup ovom tabletu, skoknuo sam na YouTube i pogledao recenziju uređaja. Mogu reći da sam ostao prilično iznenađen fluidnošću i brzini koju nudi MOMO7W. Uređaj koji ima 1GB RAM-a, 16GB interne memorije i četverojezgreni procesor s 1.3GHz radi zapravo prilično dobro, bolje nego od većine jeftinijih tableta koje sam imao prilike probati.

Naravno, svaka stvar ima svoju cijenu, pa tako MOMO7W nudi rezoluciju od svega 1024x600, i prednju kameru od samo 0.3MP. No s druge strane, ovo nije uređaj za videochat i ostale zahtjevnije stvari, ovo je uređaj za surfanje, pisanje i uređivanje dokumenta, rad s mailovima, eventualno gledanje filma ili klincima za crtiće.

Baterija od 2500mAh trebala bi biti sasvim dovoljna s obzirom da ekran i nije neki potrošač. Odlična stvar je što ovaj tablet ima podršku za HDMI pa tako možete Playoera spojiti na vaš TV i gledati filmove u FullHD rezoluciji.

Ako vam ne treba neki ozbiljnijih tablet uređaj, ovo je stvarno odabir, jer čisto sumnjam da ćete za 500kn naći nešto bolje.

 

 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti