Ovako će u budućnosti izgledati dizajn pametnih telefona

Neobična vizija telefona budućnosti...

Monika Nožić Monika Nožinić | 31.01.2017. / 07:00

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Dizajn telefona uglavnom je uvijek isti, a tijekom godina najveći broj telefona imao je pravokutni oblik. Međutim, dizajneri Philippe Starck i Jerome Olivet otišli su korak dalje i odlučili se za vrlo jedinstven koncept telefona koji nosi naziv Alo smartphone.

Prema riječima dizajnera, telefon bi trebao savršeno "ležati" u ruci, a karakterizira ga izduljena forma u kombinaciji s translucentnim izgledom.

"Alo koncept donosi potpuno vokalizirano sučelje za sve funkcije telefona - može čitati SMS i e-poštu, a poruke se umjesto pisanja mogu diktirati. Kamera telefona ponaša se poput oka i može identificirati lica. Videozapisi bi trebali biti projicirani u obliku 3D hologramske fotografije, a telefon bi se u slučaju oštećenja sam reparirao. Ovdje je riječ o pravoj umjetnoj inteligenciji", istaknuli su dizajneri.

Kada je dizajn u pitanju, očigledno je da Alo smartphone izgleda najneobičnije od bilo kojeg telefona do sada. Dizajneri su trenutno u fazi izrade prototipa koji će biti vezan uz brend Thomson, a budući da je riječ o konceptu, vrlo je vjerojatno da Alo telefon nećemo vidjeti u skorije vrijeme.

Pogledajte videozapis:

Izvor: Ubergizmo

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti