Aplikacija uz koju će vam baterija telefona trajati puno duže

Aplikacija Battery Life uspješno će riješiti problem učestalog pražnjenja baterije telefona.

Monika Nožić Monika Nožinić | 11.07.2017. / 20:00

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Kompanija Kaspersky Lab predstavila je novo rješenje za korisnike Android uređaja – aplikaciju Battery Life. Besplatna aplikacija dizajnirana je tako da zaštiti korisnike pametnih telefona od neugodne situacije – prazne baterije u trenutku kada im je telefon neophodan.

Prema rezultatima istraživanja koje je provela kompanija, devet od deset osoba paničari kada im se isprazni baterija, što nije nimalo iznenađujuće jer su korisnici pod znatno većim stresom kada su bez telefona.

U većini slučajeva prazna baterija nije samo neugodno već može biti i nesigurno iskustvo. Primjerice, rizično je ostati bez telefona u hitnim slučajevima ili ako se korisnik nalazi u nepoznatoj sredini. Aplikacija Battery Life dizajnirana je tako da taj problem riješi jednom zauvijek.

Rješenje kompanije Kaspersky Lab analizira sve aplikacije na uređaju korisnika i identificira one koje troše najviše energije. To je posebno važno ako se uzme u obzir da je 96 posto aplikacija na Android uređajima aktivno čak i ako ih korisnik nije pokrenuo. Battery Life aplikacija može zaustaviti sve "potrošače" baterije samo jednim klikom, pri čemu produžuje trajanje baterije uređaja, a korisniku šalje obavijest ako bilo koja aplikacija počne koristiti više energije nego što je uobičajeno.

Još je jedna korisna karakteristika aplikacije Battery Life izračunavanje vremena do potpunog pražnjenja baterije, što korisnicima daje priliku da u što kraćem roku pronađu način da napune bateriju i u situacijama kad im je najpotrebnije ne ostanu bez telefona.

Naš pristup zaštiti korisnika uključuje svođenje digitalnog rizika na minimum na svim poljima, a ne samo kad su u pitanju cyber-prijetnje. Aplikacija Battery Life ljudima pomaže da ostanu povezani. Također, važno je misliti i na sigurnost svaki put kada ste na mreži, a posebno je važno uzeti u obzir zaštitu privatnosti i uređaja u slučaju gubitka ili krađe. Za sve te probleme također imamo spremna rješenja, kaže Elena Kharchenko, direktorica odjela za krajnje korisnike u kompaniji Kapsersky Lab.

Aplikacija Kaspersky Battery Lab zauzima samo 15 Mb, može se instalirati na Android 4.1 – 6.0.1 operativne sustave, a preuzeti ju možete na Google Play Storeu.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti