Ovo je Asusov odgovor na novi iPhone 7

I Asus ima svoj odgovor na Appleov iPhone pogotovo kada pričamo o karakteristikama.

Saša Fišter sasa@zimo.co | 23.09.2016. / 07:55

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Apple više nije jedini igrač na tržištu premium telefona. Samsung već dugo jako dobro prati njegovu igru, a svako malo pojavi se neki proizvođač koji objavi svoju verziju premium uređaja.

Ovaj puta Asus se isprsio sa modelom ZenFone 3 koji možda dizajnom malo zaostaje za Samsungom i Appleom, no ne i karakteristikama. Njegov vrhunski zaslon dijagonale 5.5 inča dolazi s FullHD rezolucijom, te Corning Gorilla Glass3 ekranom.

ZenFone3 također ima vrlo moćnu unutrašnjost, pa se tako ‘ispod haube’ nalazi 4GB RAM-a i 64 interne memorije. Proceosr Qualcomm Snapdragon 625 sastoji se od osam jezgri te radi na 2.0GHz, što znači da će bez problema odraditi i one najzahtjevnije zadatke. Tu je i — danas nezaobilazni — čitač otisaka prstiju koji se nalazi na stražnjoj strani uređaja a koji radi u svih 36o stupnjeva, te podržava do pet različitih otisaka.

ZenFone 3 najviše blista kod kamere, pa tako i slogan ovo modela glasi “Build for Photography”, što znači da su u Asus stavili apsolutni naglasak na upravo ovu značajku. Na stražnjoj strani uređaja nalazi se Sonyjeva kamera IMX 298 koja dolazi s 16MP, a koja je u mogućnosti snimati video u 4K rezoluciji, s f/2.0 i koja ima 6 ugrađenih leća. ZenFone ima i svoje korisničko sučelje ZenUI 3.0 koje daje posebne mogućnosti uređaju. Prije nego spomenemo cijenu valja istaknuti bateriju kapaciteta 3000mAh što znači da uređaj može izdržati cijeli dan na jednom punjenju, no teško da ćete dogurati do drugog dana, ako malo intenzivnije koristite uređaj.

Cijena uređaja nije mala, i iznosi 462 dolara što bi bilo oko 3000 kuna bez PDV-a i ostalih troškova koje morate platiti prilikom uvoza. Ako više gledate na premium uređaje, u ozbir valja uzeti i ZenFone 3.

Pročitajte: Zašto je Elephonov P9000 jedan od najtraženiji pametnih telefona na webshopovima?

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti