Ovo je best buy Android: 'Najboljih 150 dolara koje možete potrošiti na telefon'

Novinari koji su testirali smartphone Moto G4 Play imaju samo riječi hvale za ovaj uređaj koji donosi solidan hardver uz pristupačnu cijenu

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 18.09.2016. / 08:18

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Tržištem pametnih telefona već dugo vremena vladaju dvije kompanije – Samsung i Apple čiji se telefoni svake godine nalaze pri vrhu (ili na vrhu) ljestvice najboljih mobilnih uređaja na svijetu. No, ako želite novi model iz Galaxy S (ili Galaxy Note) serije, odnosno posljednji model iPhonea, morate izdvojiti jako puno novca, bilo da plaćate telefon uz potpisivanje dvogodišnjeg ugovora s mobilnim operaterima ili ako ga kupujete kao slobodan uređaj u (Appleovoj) trgovini.

Za mnoge ljude čije se prosječno korištenje svodi na surfanje internetom i društvenim mrežama, dopisivanje WhatsAppom i Viberom, odnosno povremeno fotografiranje i snimanje videozapisa, čini se nepotrebno platiti ovako veliku količinu novca za top modele te su među takvim korisnicima sve popularniji telefoni kineskih kompanija koji nude odlične karakteristike za puno manju cijenu. Osim takvih telefona manje poznatih kineskih kompanija o kojima smo više puta pisali, jedan od favorita kao best buy model Androida u cjenovnom rangu do 150 dolara, jest i Motorolin, odnosno Lenovov Moto G4 Play. Kupovina ovog telefona 'najboljih je 150 dolara kojih možete potrošiti na moderan Android', komentirao je novinar s poznate tehnološke stranice ZDnet nakon testiranja ovog telefona te je riječ o uređaju koji bi mogao postati prodajni hit. Ovaj smartphone pokreće 1,2GHz četverojezgreni Snapdragon 410 procesor, ima ekran dijagonale pet inča rezolucije 1280x720 piksela, 2GB RAM-a i 16GB interne memorije koja se može proširiti microSD karticama kapaciteta do 128GB. Operativni sustav je Android (prošlogodišnja verzija 6.0.1 Marshmallow), sa stražnje strane nalazi se kamera rezolucije 8MP, dok je s prednje strane 5MP kamera koja bi trebala biti i više nego dobra za snimanje selfija.

Osim, dakle, slabijeg procesora i niže rezolucije ekrana i kamere u odnosu na telefone iz jačih kategorija (koji su puno skuplji), Moto G4 Play nema niti podršku za NFC niti senzor otiska prstiju, no koliko god da je riječ o korisnim opcijama, bez njih će prosječni korisnici moći 'preživjeti'. Brzina rada telefona, iako se sigurno ne može mjeriti s najjačim modelima, je zadovoljavajuća, kao i kvaliteta kamere s čijim bi fotografijama trebali biti zadovoljni, a kada tome dodamo i cijenu od 150 dolara bez potpisivanja ugovora s operaterima, jasno je kako bi ovaj uređaj zaista mogao biti prodajni hit.

Izvor: ZDnet

 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti