Ovo je Flybrix - prvi Lego dron na svijetu!

Entuzijazam, vječna popularnost Lego kockica i nova popularnos bespilotnih letjelica iznjedrili su - Flybrix

Tomislav Ćuto Tomislav Ćuto | 24.09.2016. / 11:08

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Do sada smo imali prigodu vidjeti svakakve modele bespilotnih letjelica, od onih ekstremno skupih s fantastičnim mogućnostima za profesionalno snimanje iz zraka, preko modela koji su također izvanredni ali cjenovno dostupni širem krugu zainteresiranih, do onih nevjerojtatno jeftinih koji će vam poslužiti za zabavu i "treniranje" ukoliko poželite u budućnosti nešto više. Također, na bespilotne letjelice su kreativni (neki će reći i malo "pomaknuti") timovi montirali svašta, ali nitko se nije dosjetio napraviti - Lego dron! 

Zahvaljujući dvojcu koji se etiketira The Wrong Brothers dobili smo i spoj naizgled nespojivog, a zapravo tako dobru kombinaciju nazvanu - Flybrix. Riječ je o bespilotnoj letjelici koja je napravljena od Lego kockica, iako brand Lego ne stoji iza ovog proizvoda. Možete birati hoćete li svoju Lego letjelicu sastaviti tako da ima četiri, šest ili osam propelera, možete naravno birati i dizajn, elemente i na taj način si pokušati složiti sasvim unikatni dron. Cijena se, barem za sada, kreće u rasponu od 149 američkih dolara do 189 USD. 

Jeftiniju varijantu Flybrixa ćete kontrolirati vašim pametnim telefonom, dok ćete u skupljoj dobiti zaseban daljinski upravljač. Nema sumnje, fantastična ideja i iznimno zabavan dron, pa ako ste ljubitelj Lego kockica a intrigiraju vas i bespilotne letjelice, nemojte čekati, posjetite službeni Flybrix web i rezervirajte si jedan primjerak. 

 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti