Ovo su stvari o kojima ste najviše čitali u godini na izmaku

Za kraj godine donosimo 10 najpopularnijih članaka na Zimo koje ste čitali, "šerali", komentirali...

Viktor Gabaj Viktor Gabaj Viktor Gabaj | 30.12.2015. / 14:24

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Budući da se bliži kraj još jedne tehnološkim zanimljivostima začinjene godine, vrijedilo bi staviti sve na hrpu i podvući crtu pod ono što se, prema vama, pokazalo najzanimljivijim u IT svijetu ove godine.

Moglo bi se reći da je godina na odlasku bila jedna od zanimljivijih, s obzirom na to da smo ušli u eru pametnih telefona sa savitljivim zaslonima, konačno osjetili kako je to živjeti u vremenu opjevanom u filmu «Povratak u budućnost», bili svjedoci različitim curenjima patenata i najava najpoznatijih tehnoloških giganta, upoznali Microsoftov prvi prijenosnik, a između ostalog i saznali koji su to gadgeti bili pravi hit prilikom odabira božićnih poklona.

Ako pitate statistiku, najpopularnija priča za 2015. na našem portalu bila je ona o Jurici - mladom poduzetniku iz okolice Varaždina koji zarađuje od izrade računalnih igara, pri čemu prehranjuje 6 obitelji i uživa prihode od vrtoglavih 7,5 milijuna kuna. Nadalje, nešto manje vas je zanimalo koji je to «pravi način» na koji bismo trebali gasiti računala, veliku pažnju privukli smo i glasinama o naplati sadržaja na YouTubeu, a htjeli ste znati i zašto je Nokia 3310 najbolji smartphone svih vremena.

Predviđanja za 2016.

Ako zavirimo u 2016., možemo predvidjeti šaku noviteta koji bi trebali dodatno zainteresirati IT scenu, budući da nas čeka dolazak najnovijih modela pametnih telefona od strane Sonyja, HTC-a, LG-a, Samsunga, Applea i drugih. S druge pak strane, možemo očekivati navalu velikog broja nosivih tehnologija i aplikacija koje dolaze u paketu s njima pa bi tako mogli ugledati prve inačice pametnog nakita, prstenja, pametnih frižidera koji bi u trebali postati još pametniji, a mogli bi nas iznenaditi i pojava novih igrača na polju autonomnih automobila.

Sve u svemu, nadamo se da smo u protekloj godini opravdali vaša očekivanja te vam želimo sretne blagdane i sve najbolje u nadolazećoj 2016.! U nastavku donosimo pregled 10 najpopularnijih naslova, a za bilo kakve kritike, želje i pozdrave otvoreni smo u komentarima.

Čitamo se i dalje!

1. Jurica ima 21 godinu, šest zaposlenih i prihode od 7,5 milijuna kuna
2. Oko 70 kn mjesečno: Uskoro počinje naplata sadržaja na YouTubeu
3. Evo zašto je Nokia 3310 najbolji telefon svih vremena
4. Ovo je moćan kineski smartphone za manje od 1000 kuna!
5. Ni HDZ, ni SDP: Živi zid ima najviše lajkova na Facebooku
6. Za kolaps mreže Hrvatskog Telekoma kriva mrežna oprema
7. Fotografija koja je zbunila tisuće ljudi: Primjećujete li nešto čudno na ovoj djevojci?
8. Konačno se gasi jedan od najomraženijih softvera na svijetu
9. 'Pravi show tek počinje': MOST se priprema za nove izbore
10. Hrvatska mora biti ponosna: Rimac ušao u povijest!
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti