Pauzirajte internet i uživajte u stvarnom svijetu. Ili jednostavno skoknite po kavu

"Pauziranje" može dobro doći i kad ne želite da drugi oko vas vide što ste točno pregledavali na internetu.

Martina Čizmić | 08.09.2020. / 07:51

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Internet se ponekad čini poput predivnog mjesta na kojemu nas samo nekoliko klikova dijeli od pregršt informacija, zabavnih sadržaja ili e-usluga. No, kao što to mnogi mogu potvrditi, internet je i svojevrsna "crna rupa" koja vas uvuče i ne pušta. Mislili ste pogledati samo još ovu stranicu i sat vremena kasnije otkrijete da još uvijek klikate po zanimljivim linkovima.

Otrgnuti se od čari interneta i biti fokusiran na ono što nam se događa na drugim područjima života nekima je pravi problem. Stoga je činjenica da je izmišljen "gumb za pauziranje interneta" oduševila neke.

Ne toliko poznat internetski preglednik Vivaldi u novoj inačici dolazi s opcijom "pauze". Umjesto da zatvarate svoj preglednik kako ne biste dolazili u napast i nastavili surfati internetom, Vivaldi vam omogućuje da jednostavno "pauzirate internet". Dovoljno je kliknuti na gumb pauze koji se nalazi u statusnoj traci. Nakon toga preglednik automatski utišava sve multimedijske sadržaje u pregledniku, skriva tabove, panele i ostali sadržaj i ostavlja ekran potpuno čistim.

U Vivaldiju se nadaju da će njihov "gumb za pauziranje interneta" pomoći ljudima da se ponovno uključe u fizički svijet, a da se istovremeno nakon pauze mogu bez problema vratiti zanimljivom sadržaju na internetu i nastaviti gdje su stali.

Osim toga, "pauziranje" može dobro doći i kad ne želite da drugi oko vas vide što ste točno pregledavali na internetu.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti