Pet stvari koje možete raditi s Galaxyjem S7, a ne možete s iPhoneom 6S

Samsungovi posljednji modeli iz Galaxy S serije imaju neke opcije koje Apple (još) nije omogućio u svojim pametnim telefonima

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 10.03.2016. / 09:20

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Apple i Samsung godinama dominiraju tržištem pametnih telefona –južnokorejska kompanija prodaje više telefona, dok Apple ostvaruje veću zaradu od prodaje, a fanovi ovih kompanija često se prepiru oko toga koji je telefon bolji, iPhone ili Galaxy. Stručnjaci iz mobilne industrije na Mobile World Congressu kao najbolji smartphone prošle godine odabrali su Samsungov Galaxy S6 Edge, dok je godinu dana ranije tu titulu, zajedno s LG-jem G3, podijelio Apple s iPhoneom 6.

Bez obzira koju kompaniju, odnosno model smartphonea volite i koristite, i iPhone i Galaxy S telefoni fantastični su mobilni uređaji koji bi sa svojim performansama i kvalitetom trebali zadovoljiti većinu mobilnih korisnika. Dok će Apple svoje ovogodišnje top modele (iPhone 7 i 7 Plus) predstaviti u rujnu, Samsung je svoje najjače adute predstavio prošlog mjeseca, a njihovi Galaxy S7 i S7 Edge telefoni već su dostupni te je riječ o najboljim telefonima ove kompanije do sada. Na Timeu usporedili su opcije ovih uređaja s prošlogodišnjim modelima iPhonea i nabrojali pet stvari po kojima je Galaxy S7 bolji od iPhonea:

Lansiranje kamere dvostrukim dodirom po home tipki – na Samsungovim 'sedmicama' kamera se može aktivirati jako brzo i jednostavno, dvostrukim dodirom home tipke. Ipak, niti vlasnici iPhonea ne moraju otključavati telefon pa pokretati aplikaciju za fotografiranje, već je prečica za aparat dostupna na zaključanom ekranu u donjem desnom kutu.

Snimanje kvalitetnijih fotografija u uvjetima slabijeg osvjetljenja – jedno od poboljšanja na novim Samsungovim telefonima jest mogućnost snimanja boljih i kvalitetnijih fotografija u uvjetima slabijeg osvjetljenja. Fotografije snimljene s Galaxyjem S7 u ovakvim uvjetima kvalitetnije su u odnosu na fotografije s iPhonea 6S Plus, napisala je novinarka Timea koja je testirala oba telefona.

Plaćanje s telefonom bez NFC-a – Appleova tehnologija mobilnog plaćanja Apple Pay bazirana je na NFC tehnologiji, za koju su potrebni posebni terminali s podrškom za NFC, dok se sa Samsungom Pay može plaćati na skoro svim terminalima (naravno, u zemljama u kojima je Samsung Pay podržan) jer se njihova tehnologija ne oslanja na NFC.

Punjenje telefona bez kabela – Samsungovi telefoni podržavaju bežično punjenje i potrebno je samo postaviti telefon na podlogu za punjenje, dok se iPhone mora povezati s kabelom.

Dodatan prostor za pohranu podataka – s obzirom na količinu sadržaja kojeg pohranjujemo na telefone (fotografije, videozapisi visoke rezolucije, pjesme itd.) korisnicima je potrebno puno prostora za pohranu podataka. Appleovi telefoni ograničeni su samo na internu memoriju (i, naravno, oblak), dok Galaxy S7 (Edge) ima utor za microSD memorijske kartice kapaciteta do čak 200GB.
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti