Počinje proizvodnja Galaxy Notea 7

Novi phablet Samsung bi trebao predstaviti već početkom kolovoza, a navodno će imati zakrivljeni ekran dijagonale 5,8 inča

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 17.06.2016. / 09:48

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Ako je vjerovati posljednjim glasinama koje su se pojavile na internetu, uskoro počinje proizvodnja novog Samsungovog phableta iz Note serije, dok njegovo službeno predstavljanje možemo očekivati već početkom kolovoza. Samsung je ranije modele iz Note serije predstavljao na IFA sajmu u Berlinu krajem kolovoza ili početkom rujna, no nakon što je Apple predstavio iPhone s velikim ekranom, u Samsungu su se odlučili na ranije predstavljanje svojih phableta. Ono što je posebno zanimljivo je da bi Samsung na ovom modelu trebao preskočiti jedan broj pa bi nakon prošlogodišnjeg Galaxyja Note 5, uskoro trebao predstaviti Galaxy Note 7, kako bi ovaj uređaj imao isti broj kao i ovogodišnji modeli iz Galaxy S serije (Galaxy S7 i S7 Edge).

Galaxy Note 7 trebao bi imati ekran dijagonale 5,8 inča rezolucije 1,440 x 2,560 piksela koji će, poput ekrana na modelu S7 Edge, biti zakrivljen s obje strane. Informacije o procesoru još nisu poznate, no za očekivati je posljednju verziju najjačeg Qualcommovog Snapdragona ili Samsungovog Exynosa, imat će minimalno 4GB RAM-a i kameru sličnu onoj u Galaxy S modelima te, naravno, posljednju verziju Androida. U ovoj kompaniji mogu biti zadovoljni s potražnjom za Galaxyjem S7 i S7 Edge te vjeruju kako će i novi model Notea privući veliki broj korisnika tako da su za početak prodaje naručili čak pet milijuna komada ovog phableta.  

Izvor: Cnet

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti