Pocophone je prije 2 godine uzdrmao mobilno tržište, a sada je predstavljen njegov nasljednik

Poco F2 Pro donosi najsnažniji Snapdragonov procesor, veliki ekran, posljednju verziju Androida i 4 kamere, a sve po jeftinijoj cijeni u odnosu na konkurentske modele.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 13.05.2020. / 09:17

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Sredinom 2018. Xiaomi je oduševio predstavljanjem pametnog telefona Pocofone F1, koji je uzdrmao mobilno tržište nepobjedivom kombinacijom tada najsnažnijeg procesora Snapdragon i naprednog hardvera po cijeni od oko 300 dolara. Kineska kompanija naknadno je izdvojila Poco kao poseban brend, a drugi uređaj koji su predstavili (Poco X2) nije privukao previše pažnje jer je riječ o smartphoneu srednje kategorije.

Pocophone F1 (Foto: Xiaomi) Xiaomi predstavio revolucionarni Pocophone F1 pametni telefon, u Hrvatskoj već sljedeći tjedan

Jučer je predstavljen novi model Poco F2 Pro, kojim Xiaomi cilja na sam vrh tržišta te, kako su to pokazali tijekom službenog predstavljanja, žele konkurirati uređajima poput OnePlusa 8 Pro i Galaxyja S20+. Hardverski, riječ je o sličnim telefonima, pri čemu je Poco dosta jeftiniji i cijena za model sa 128 GB prostora za pohranu i 6 GB radne memorije iznosi 499 dolara, odnosno 599 dolara za model s 8/256 GB memorije.

Što dobijete za taj novac? Prvo, dobije se lijepo dizajnirani uređaj s AMOLED ekranom dijagonale 6,67 inča (HD+ rezolucija) koji prekriva gotovo cijeli prednji dio telefona. Nema hardverskog ureza niti rupice u zaslonu, već je kamera za snimanje selfija (rezolucija 20 MP) smještena unutar telefona i po potrebi iskače prema gore. Takvo rješenje s pop-up kamerom vjerojatno ipak neće oduševiti sve korisnike.

Poco F2 Pro pokreće posljednja generacija Qualcommova procesora Snapdragon (865) i posljednja verzija Androida (10), a iz kompanije su posebno naglasili tehnologiju Liquid Cool 2.0 za učinkovitije hlađenje hardvera. Kapacitet baterije iznosi 4700 mAh, uz 30 W punjenje koje garantira brzo punjenje baterije. Što se fotografskih mogućnosti tiče, telefon ima 4 kamere - klasična rezolucije 64 MP, zatim 13 MP ultraširoka kamera, 5 MP ultramacro senzor s kojim se mogu snimati fotografije s udaljenosti od samo 3 cm te 2 MP senzor dubine.

Slika nije dostupna Klonovi napadaju: Je li ovo Xiaomijev X2 ili Pocov Redmi K30?

Frekvencija osvježavanja ekrana iznosi 60 Hz (po tom pitanju telefon ipak zaostaje za modelima OnePlusa i Samsunga), a od ostalih opcija treba spomenuti podršku za 5G te 3,5-milimetarski izlaz za slušalice, tako da će korisnici s njim moći povezati klasične žičane slušalice. Poco F2 Pro već se sada može prednaručiti putem online trgovina, a njegove isporuke trebale bi početi tijekom sljedećeg tjedna.

Izvor: GSM Arena

 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti