Pocov novi pametni telefon skriva pravo blago ispod površine

Novi pametni telefon Poco namijenjen je prije svega mlađim korisnicima koji vole igrati mobilne igre.

Martina Čizmić | 07.09.2020. / 15:09

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Xiaomijev brand Poco predstavio je novi pametni telefon srednje kategorije - Poco X3 NFC. Kako je istaknuto tijekom predstavljanja, Poco X3 NFC namijenjen je mladima koji vole tehnologiju i igranje mobilnih igara. 

Pokreće ga trenutno najjači Qualcommov 4G procesor – Snaprdragon 732G čiju arhitekturu čine četverojezgreni KryoTM 470 te Adreno 618 Elite Gaming series grafika. Poco je u ovaj pametni telefon ugradio LiquidCool 1.0 Plus tehnologiju te veću bakrenu toplinsku cijev koji smanjuju zagrijavanje procesora za 6 stupnjeva. Zahvaljujući Game Turbo 3.0 opciji, zaljubljenici u igre mogu dodatno optimizirati performanse i tako iskoristiti sve prednosti moćnog hardvera. Osim toga, Poco X3 NFC opremljen je i linearnim motorom Z osi koji pruža savršeni taktilni feedback s preko 150 vibracijskih načina rada za različite načine korištenja.

POCO X3 NFC opremljen je 6,67'' FHD + DotDisplay zaslonom s kombinacijom od 120Hz brzine osvježavanja zaslona i 240Hz brzine kojom zaslon reagira na dodir teDynamicSwitch funkcijom koja po potrebi automatski prebacuje brzinu osvježavanja zaslona na 50, 60, 90 ili 120 Hz i to ovisno o načinu korištenja uređaja kao i formatu sadržaja na ekranu. DynamicSwitch funkcija optimizira trošenje energije telefona prepoznajući koju je jačinu brzine potrebno održavati u slučaju intenzivnog korištenja poput igranja igrica ili u slučaju lakšeg korištenja poput čitanja. Brzina od 240Hz osigurava čak 33% bržu reakciju zaslona na dodir.

Treba istaknuti i par stereo zvučnika pri čemu 4cc gornji te 1cc donji zvučnik i 0,5 mm vibracijska amplituda osiguravaju kristalno čisti zvuk i potpunu prepuštenost igranju. Zvučnici imaju i mogućnost samočišćenja što osigurava dugoročnu kvalitetu neprigušenog zvuka.

POCO X3 NFC sastoji se od četverostruke stražnje kamere – 64 MP glavne kamere, 13 MP ultraširoke kamere, 2 MP makro kamere i senzora dubine 2 MP. Glavna kamera telefona opremljena je Sony IMX 682 senzorom otvora blende ƒ/1.89 te 1.6μm 4-in-1 Super Pixel opcijom za detaljne i ultračiste slike. Ultraširokokutna kamera od 13MP može se pohvaliti vidnim poljem od 119 stupnjeva potpomognutim otvorom blende ƒ / 2,2 i veličinom piksela od 1,0 μm, dok makro kamera od 2MP i senzor dubine dodatno osnažuju mogućnosti glavne kamere. S prednje strane POCO X3 NFC ima malu 3.8 mm veliku točku koju čini kamera od 20MP s otvorom blende ƒ / 2.2 i Super Pixel opcijom od 1,6 μm, idealna za snimanje čistih selfija. Uz to što snima video u 4K, uključena je i podrška za LOG / RAW format i Vlog način što osigurava da korisnici mogu snimiti svoje najvažnije trenutke u najvećoj kvaliteti, već osiguravaju i proizvodnju video sadržaja za profesionalne potrebe.

POCO X3 NFC dolazi s baterijom jačine 5.160 mAh koja može trajati čak 2 dana s umjerenim korištenjem. U paketu dolazi i punjač jačine 33W koji će bateriju napuniti na 100% snage za samo 65 minuta, odnosno na 62% snage u pola sata i to zahvaljujući Middle Middle Tab (MMT).

POCO X3 NFC dolazi u varijantama od 6 GB RAM + 64 GB ROM i 6 GB RAM + 128 GB ROM, a u Hrvatskoj bi trebao biti dostupan početkom listopada. 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti