Pogledajte timelapse video u kojem Teslin Model 3 (gotovo) u potpunosti samostalno vozi preko 600 kilometara

Tesla je napravila još jedan korak bliže u potpunosti autonomin vozilima. Iako je još uvijek u beta fazi testiranja, njihov FSD sustav (Full Self-Driving), pokazao se odličnim pri testnoj vožnji od San Francisca do Los Angelesa.

Branimir Vorša | 05.01.2021. / 14:10

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

FSD predstavlja novi softver, a korisnici Teslinih vozila s velikim su ga iščekivanjem dočekali. Dok dio njih uživa u beta verziji softvera privatno, drugi putem videa to javno pokazuju i dokumentiraju iskustvo voćnje u režimu pune autonomije vozila.

Jedan od takvih videa je i onaj YouTube korisnika "Whole Mars Catalog", koji je nedavno objavio vožnju svojim Modelom 3 na beta verziji FSD-a od San Francisca do Los Angelesa. Riječ je o putu od 613 kilometara, kojeg je Model 3 prešao bez pomoći vozača.

Tijekom tog puta, Model 3 je sam navigirao kroz gradski promet oba grada te vozio autocestom.

Spomenuti YouTube korisnik intervenirao je kad je trebalo stati na punionicu i napuniti baterije automobila, a to se dogodilo dvaput tijekom navedenog puta. Intervenirao je i kad su se na cesti pojavili neki ostaci pa ih je zaobišao.

Sve ostalo odradio je Teslin najnoviji FSD softver, a sam navedeni korisnik inznimno je zadovoljan stečenim iskustvom.

Postoje naravno još uvijek sumnje oko tehnologije koja promovira potpunu autonomiju vozila i koju je Tesla uvela u svijet vozila, no FSD je prema dosad viđenom odličan pokazatelj da je sustav gotovo spreman za puštanju u širu javnost.

U međuvremenu će biti napravljene dodatne nadogradnje i podešavanja sustava kako bi se osigurala sigurnost i mirna savjest putnika u Teslinim FSD vozilima.

Izvor: Tech Times

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti