'Poklon' korisnicima za Valentinovo: U veljači stiže Xiaomi Mi 6?

Posljednje glasine o najjačem Xiaomijevom modelu za sljedeću godinu govore kako bi ga ova kompanija mogla predstaviti već u veljači

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 27.12.2016. / 09:01

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Neke ranije glasine govorile su kako će Xiaomi nasljednika svog top modela Mi 5 predstaviti u ožujku sljedeće godine, no ovog tjedna na mreži su se pojavile nove informacije prema kojima bi 'kineski Apple' novi smartphone mogao predstaviti u travnju ili već u veljači. Neki izvori povezani s ovom kompanijom tako vjeruju kako u Xiaomiju planiraju predstaviti Mi 6 na Valentinovo sljedeće godine, no kako nema nikakvih službenih informacija, trenutno je nemoguće točno potvrditi datum predstavljanja ovog uređaja. Također, iz Xiaomija nema niti informacija o hardveru ovog telefona (kao i u ranijim modelima očekujemo top hardver), a dok dio glasina govori kako će ovaj telefon raditi na najnovijem Snapdragon procesoru, na stranici BGR kažu kako postoji mogućnost da će Xiaomi ugraditi čak tri vrste procesora (Samsungovi Galaxy S modeli dolaze s dvije vrste procesora) koji će pokretati Mi 6 te bi se u prodaji tako pojavile njegove tri verzije – Mi 6S, Mi 6E i Mi 6P.

Ovi bi se telefoni trebali razlikovati samo po procesorima pa bi Mi 6S trebao raditi na najnovijoj verziji Snapdragona (835), Mi 6E na Exynos procesoru, dok i 6P trebao raditi na Pinecone procesoru. Možemo očekivati ekran dijagonale 5,2 inča (ili veći) koji je zakrivljen na rubovima, ispod ekrana imat će Home tipku koja će biti i senzor otisaka prstiju te podršku za Quick Charge 4.0 tehnologiju koja bi trebala omogućiti do pet sati rada telefona uz samo pet minuta punjenja baterije. Telefon će se isporučivati s Android 7.0 Nougat operativnim sustavom i Xiaomijevim MIUI 9 sučeljem, a možemo očekivati i USB-C priključak, 6GB RAM-a i kameru rezolucije 16MP s kojom će se, naravno, moći snimati 4K videozapisi. Prema svemu navedenom, jasno je kako će Mi 6 hardverski biti jedan od najjačih telefona predstavljenih sljedeće godine s kojim će Xiaomi, kao i do sada, pokušati privući korisnike koji žele uređaje koji će moći parirati novim modelima Appleovih i Samsungovih telefona, ali će biti cjenovno pristupačniji.  

Izvor: BGR

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti