Policajcu se nisu svidjeli komentari na Facebooku, pa naredio privođenje autora

Iako tužitelj nije vidio ništa sporno u komentarima, za policijskog zapovjednika oni su bili "uvredljivi".

Hina | 23.07.2020. / 12:27

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Policijski zapovjednik iz Bosne i Hercegovine uhićen je u četvrtak jer je ranije sam naložio nezakonito provođenje jedne osobe čiji mu se komentari na društvenim mrežama nisu svidjeli, potvrđeno je iz tužiteljstva u Bihaću koje vodi istragu.

Pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) priveli su Saida Ljubijankića, zapovjednika policijske postaje u mjestu Cazin.

Kako su pojasnili iz tužiteljstva Unsko-sanske županije, on je priveden jer je ranije svojim podređenima zapovjedio uhićenje osobe čije je komentare na Facebooku smatrao uvredljivima, a to je učinio unatoč činjenici da je nadležni tužitelj ocijenio kako u tim komentarima nema elemenata kaznenog djela.

Oštećena osoba je uhićena i protupravno zadržana, a dežurni tužitelj tužiteljstva Unsko-sanske županije nije obaviješten o razlozima i vremenu lišavanja slobode. Osumnjičeni je nakon toga nastavio protupravno postupati te je unatoč izravnom nalogu dežurnog tužitelja tužiteljstvu Unsko-sanske županije protiv oštećene osobe dostavio izvještaj o počinjenom kaznenom djelu, stoji u priopćenju.

Policijski zapovjednik podvrgnut je kaznenoj obradi te ispitivanju u tužiteljstvu koje će odlučiti o daljim mjerama.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti