Popularnost 'najsigurnije' chat aplikacije u porastu

Popularnost aplikacije porasla je nakon što ju je pohvalio Edward Snowden...

Monika Nožić Monika Nožinić | 22.11.2016. / 15:28

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Iako su mainstream chat aplikacije poput Vibera i Facebooka uvele end-to-end enkripciju koja dodatno osigurava privatnost korisnika, tržište programa za razmjenu informacija uvijek nudi nove proizvode.

Najglasnija nova chat aplikacija, čiji tvorci tvrde da je najsigurnija za Android i iOS pametne telefone, ali i druge uređaje, zove se Signal Private Messenger. Ako je suditi prema tvrdnjama tvoraca, riječ je o najboljoj aplikaciji koja korisnicima dopušta uvid u kod kako bi se uvjerili u zaštićenost svojih poruka.

Ono što je zanimljivo u vezi sa Signalom, iza kojeg stoji kompanija Open Whisper Systems, je činjenica da je preuzimanje aplikacije sa GooglePlaya i AppStore poraslo za 400 posto nakon američkih predsjedničkih izbora na kojima je pobijedio Donald Trump.

Prvobitna popularnost aplikacije porasla je nakon što ju je pohvalio bivši zaposlenik američke CIA-e i NSA, Edward Snowden, poznat po otkrivanju tajnih vladinih programa za praćenje građana. Signal sada koristi nekoliko milijuna vlasnika Android i iOS uređaja.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti