Poput računala! Prvi 5G mobitel namijenjen mobile gamingu 

Uz 5G tehnologiju, streaming i gaming sadržaj ulazi na velika vrata, a za njegovu konzumaciju potreban je i pravi telefon, poput Nubia Red Magic 5G.

Nova Studio | 21.04.2020. / 09:00

Neovisno o tome je li riječ o igri poput Candy Crusha ili pucačini poput PUBG-a, svaki mobile gamer zna koliko je ponekad teško izaći na kraj s brojnim ograničenjima koja nam predstavlja klasični pametni telefon. Prazna baterija, zagrijavanje mobitela i niska rezolucija samo su neki od problema s kojima se susrećemo.

Ako se nastojite ostvariti u svijetu mobile gaminga ili ako jednostavno želite uživati u dobroj igri i fantastičnoj grafici, odgovarajući pametni telefon visoko je na ljestvici prioriteta. Jedan takav upravo je izbacila kineska kompanija Nubia, a riječ je o pametnom telefonu Red Magic 5G, koji je zbog svojih nevjerojatnih specifikacija namijenjen upravo gamingu.

Ova zvijerka među pametnim telefonima dolazi s AMOLED zaslonom od 6,6 inča, koji će boje učiniti živopisnijima, te s frekvencijom osvježavanja zaslona od 144 Hz, što je prava poslastica za sve ljubitelje mobile gaminga koji su do sada igrali na malim ekranima. Red Magic dolazi u paketu i s baterijom koja podržava brzo punjenje, visokog kapaciteta od 4500 mAh, što znači da ćete u igranju moći uživati mnogo dulje.



Da je riječ o mobitelu koji nalikuje računalu, osim navedenih govore nam i karakteristike poput najmoćnijeg procesora koji se trenutačno nalazi na tržištu – Qualcomm Snapdragon 865 brzine 2,84 GHz. Red Magic opremljen je i bogatim rasponom radne memorije, tako da će kupci moći birati između pet različitih modela mobitela, od onog osnovnog s 8 GB RAM-a i 128 GB interne memorije do onog najjačeg s 12 GB radne memorije te 256 GB interne.

Kako bi sveli zagrijavanje na minimum, ovaj mobitel posjeduje aktivni sustav hlađenja izrađen od legure aluminija, što mnogo brže odvodi toplinu od uobičajenog te hladi sustav pomoću turbo ventilatora s do 16.000 okretaja u minuti.

Ova kompanija, koja je prepoznala važnost gaming industrije i na istoku i u ostatku svijeta, dobro zna koliko je važno biti ukorak s novom tehnologijom. Kako mu i samo ime govori, Red Magic 5G podržava najnoviju 5G tehnologiju koja će od postojeće 4G biti i do 20 puta brža.

Ona omogućava nižu latenciju, odnosno brži prijenos podataka, što znači da će se igre brže učitavati, skidati, nadograđivati te će se omogućiti brža reakcija igrača tijekom igranja. Uz 5G tehnologiju, streaming sadržaj ulazi na velika vrata, tako da ćete sve one prekrasne videe koje ste snimili u 4K rezoluciji s lakoćom moći streamati.

Mobilni gameri s ovim mobitelom zasigurno će doći na svoje jer sve njegove specifikacije, zajedno s pristupom 5G mreži koja donosi brojna poboljšanja, podići će iskustvo igranja mobilnih igara na novu razinu.

 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti