Potražnja iznad očekivanja: Nintendov Switch veliki je hit!

Ako se ova očekivanja ostvare to znači da će tijekom prve godine prodaja Switcha biti veća od ukupne prodaje prošle generacije konzole Wii U tijekom 5 godina

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 31.10.2017. / 11:10

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Nakon neuspjeha s konzolom Wii U, Nintendo je okrenuo novi list i predstavio Switch, hibridnu konzolu koja se pokazala velikim uspjehom. Potražnja za ovim uređajem nadmašila je sva očekivanja u Nintendu te je čak došlo i do nestašice Switcha na nekim tržištima, nakon čega je povećana proizvodnja konzole kako bi ponuda mogla pratiti potražnju. U trećem kvartalu ove godine Nintendo je prodao skoro 3 milijuna konzola Switch te je ukupan broj prodanih konzola do sada veći od 7,6 milijuna, a kako se bliži vrijeme blagdana i blagdanskih šopinga, jasno je kako u Nintendu očekuju novu veliku potražnju te se povećali prethodna očekivanja vezana uz prodaju konzole.

Tako, umjesto do sada očekivanih 10 milijuna prodanih konzola tijekom prve godine, u Nintendu sada očekuju prodaju čak 14 milijuna konzola – ako se ova očekivanja ostvare to znači da će tijekom prve godine prodaja Switcha biti veća od ukupne prodaje prošle generacije konzole Wii U koja je tijekom pet godina prodana u samo 13,56 milijuna primjeraka. Ove brojke dovoljno govore o (ne)popularnosti modela Wii U, kao i koliko je popularan Switch. Ipak, prodaja Switcha tijekom prve godine neće biti veća od modela Wii koji je predstavljen krajem 2006. i korisnike je osvojio inovativnim načinom igranja – u prvih godinu dana prodano je oko 20 milijuna konzola Wii, a ukupno je prodano više od sto milijuna ovih konzola.

U Nintendu, naravno, neće samo uživati u trenutnom uspjehu, već pripremaju novitete s kojima bi trebali privući nove korisnike i dodatno povećati prodaju, a predsjednik kompanije Tatsumi Kimishima rekao je kako će to napraviti s novim softverom za igranje kojeg pripremaju, iako nije objavio dodatne detalje vezane uz softver. Također, Kimishama je rekao i kako će nadolazeće blagdansko razdoblje biti najveći test za Switch do sada jer se na ovom tržištu bore sa Sonyjem i Microsoftom, odnosno njihovim konzolama.

Na krilima velike potražnje za ovom konzolom, u Nintendu sada očekuju skoro dvostruko veći profit za aktualnu fiskalnu godinu (koja završava krajem ožujka) u odnosu na očekivanja od prije tri mjeseca te bi taj profit trebao biti veći od milijardu dolara.

Izvor: Reuters
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti