Poznati milijarder nije ljubitelj bitcoina i ethera: “Kriptovalute su poput neke spolne bolesti”

Koliko Munger ne voli sve povezano s kriptovalutama, pokazuje i jedan njegov raniji komentar kada je rekao da ne želi da se netko iz njegove obitelji vjenča za osobu koja je povezana s kriptotržištem.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 17.02.2022. / 15:38

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Charlie Munger, dugogodišnji poslovni partner Warrena Buffeta investitor je starog kova kojeg kriptovalute i sve što se dešava oko bitcoina, ethera i drugih digitalnih valuta uopće ne impresionira. Dapače, u ovom slučaju podržava kineski pristup i odnos prema kriptovalutama te smatra da bi ih Amerikanci trebali zabraniti.

  Slika nije dostupna Tajna dugog i sretnog života? Ovo je savjet 96-godišnjeg milijardera i desne ruke Warrena Buffeta

Općenito, kritičari kriptovaluta smatraju da su one nesigurne i volatilne te da bi mogle predstavljati balon koji će jednom puknuti. Zbog toga niti Munger nije uložio u kripto te je u nedavnom razgovoru za mediji rekao kako je ponosan zbog toga, a svoje mišljenje o tržištu kriptovaluta sažeo je u jednu rečenicu: To je poput neke spolne bolesti ili slično. Koliko ne voli sve bitcoinom i sličnim valutama, pokazuje i jedan njegov raniji komentar kada je rekao da ne želi da se netko iz njegove obitelji vjenča za osobu koja je povezana s kriptotržištem.

Naglasio je i kako se kriptovalute često koriste u podzemlju, odnosno takvim se transakcijama često služe kriminalci - kada traže otkupnine za otmice, za utaju poreza i slično. Iako se kriminalci, a pogotovo hakeri služe kriptovalutama, one su posljednjih godina postale mainstream i mnogi ulažu u njih, većinom radi brze zarade tako da taj argument o isključivoj povezanosti kripta i kriminala više ne stoji.

  Slika nije dostupna Lov na kriptoblago: Etički hakeri pomažu ljudima u povratu njihovih izgubljenih kriptovaluta

Dok nije ljubitelj kriptovaluta, ideju digitalne valute federalnih rezervi je pozdravio jer smatra da se danas novac ionako digitalno prebacuje između bankovnih računa. Već imamo digitalnu valutu, zove se bankovni račun. Banke su integrirane u sustav federalnih rezervi, prenijeli su na Business Insideru njegov komentar.
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti