Poznati su detalji o Facebookovom satu, stiže sljedeće godine i bit će drugačiji od ostalih pametnih satova

Ne samo da Facebook priprema pametni sat za ljeto 2022., nego već razmišljaju i o njegove sljedeće dvije generacije za sljedeće godine.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 10.06.2021. / 09:07

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

O Facebookovom satu glasine kruže više od godine dana, a ovaj tjedan saznali smo nešto više planovima Zuckerbergove kompanije za svoj prvi nosivi uređaj. Pristup Facebooka, prema tim neslužbenih informacijama, bit će drukčiji u odnosu na konkurente na ovom tržištu. Uređaj bi tako trebao imati dvije kamere - prednju za snimanje selfija i videopozive te stražnju rezolucije 1080p s opcijom autofokusa.

Slika nije dostupna Facebook priprema svoj prvi pametni sat: Biste li ga kupili?

Jasno, takva se kamera ne može koristiti kada se sat nosi na ruci, no upravo je u tome najveća razlika nadolazećeg Facebookova sata u odnosu na ostale uređaje kakve danas prodaju Apple, Samsung, Garmin i druge velike tehnološke kompanije. Naime, Facebookov sat zamišljen je kao uređaj kojeg će korisnici moći odvojiti od narukvice te ga koristiti kao odvojeni gadget za fotografiranje i objavu snimljenog sadržaja na društvenim mrežama.

Zuckerberg želi potaknuti i druge kompanije na razvoj dodataka koji će se moći koristiti sa satom - poput npr. ruksaka na koji će se taj gadget moći postaviti i koristiti ga za fotografiranje. Ono što Facebook želi napraviti, prema tehnološkim medijima, jest napraviti korak s kojim želi mobilno iskustvo distancirati od Applea i Googlea. Umjesto snimanja s iPhoneom ili nekim Androidom i dijeljenjem sadržaja putem aplikacije instalirane na tim telefonima, Facebook želi da se sadržaj na njihovoj aplikaciji ili Instagramu dijeli s njihova uređaja.

Kako bi to omogućili, sat bi trebao imati podršku za LTE, odnosno mobilni internet neovisan o pametnom telefonu te oko te opcije trenutačno traju pregovori s američkim mobilnim operaterima.

Društvene mreže (Foto: AFP) Na Instagram i Facebook stiže velika promjena koja se neće svima svidjeti: "Cilj je ljudima dati kontrolu"

Također, kao i ostali nosivi uređaji, Facebook Watch imat će i opcije poput praćenja rada srca te fitness aktivnosti, a koje će sve to biti opcije trebali bi saznati tek sljedeće ljeto, kada se očekuje njegovo predstavljanje. Zanimljivo, kompanija već radi i na drugoj i trećoj generaciji sata koje bi trebala predstaviti 2023. i 2024.

Cijena bi, prema izvorima upoznatim s projektom, trebala iznositi 400 dolara. Bit će zanimljivo vidjeti koliki će biti interes za takvim uređajem jer je jasno da mnogima, pogotovo onima koji vode računa o privatnosti, nije privlačna ideja o Facebookovom nosivom uređaju s kamerama koji bi mogao pratiti sve aktivnosti korisnika.

Izvor: Inputmag
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti