Prava garaža za pravu grdosiju: Upoznajte Cybunker, prijedlog "kućice" za Teslin Cybertruck

Nakon što su čuli da je Teslin Cybertruck preveliko vozilo za parkiranje u garažu standardne veličine, jedna dizajnerska agencija uvidjela je priliku za stvaranje novog tržišta, pa su osmislili prigodnu garažu za Teslinu grdosiju i prigodno je nazvali - Cybunker.

Branimir Vorša | 16.12.2019. / 09:30

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Teslin Cybertruck, čini se, otvara posve nove tržišne niše, a dizajnerska agencija Lars Büro, kad je doznala da je ta grdosija prevelika za standardnu garažu, odlučila je dizajnirati posebnu garažu za njega i svoj dizajn nazvali su Cybunker.

Cybunker je zamišljen zapravo kao životni prostor s garažom osmišljenom za Cybertruck veličine 56 kvadrata, u koji stanu oprema i vozila koja inače ne stanu u garaže standardne veličine.

Cybunker ima dvoja pomična vrata te posebnu komoru, poput komora za dekompresiju, ali bez dekompresije, naravno, kako bi se omogućio sigurniji prijelaz između interijera u eksterijer, pogotovo ako je riječ o izrazito hladnim regijama svijeta, poput polarnog pojasa, gdje su vanjski vremenski uvjeti krajnje ekstremni u odnosu na interijer.

Oblikom Cybunker prati temu Cybertrucka svojom metalnom strukturom, a njegov aerodinamični oblik omogućava mu da izdrži i najteže klimatske uvjete, dok mu njegova tehnološki vrhunska cirkularna infrastruktura stvara mikromrežu sposobnu osiguranju samoodrživosti čak i u najizoliranijim dijelovima svijeta, a sve zahvaljujući solarnim panelima.

Isto tako Cybunker se može koristiti i kao pomoćni sustav u paru s takozvanim "off grid" nastambama.

Detalje oko Cybunkera pogledajte OVDJE.

Izvor: techblog.com

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti