Pretražujte i svoje profile na Googleu

Google korisnicima nudi da uz internet, pretražuju i svoje profile na Googleovim servisima.

Martina Čizmić | 29.05.2017. / 09:09

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Google je svojim korisnicima odlučio ponuditi mogućnost personaliziranog pretraživanja. To znači da sad možete pretraživati sadržaj koji ste sami stvorili na Googleovim servisima.

U prijevodu, možete na jednom mjestu pretraživati svoje e-mailove s Gmaila, Google Photos, Kalendar i druge usluge iz Googleove lepeze koje možda koristite.

Kako biste pristupili personaliziranoj pretrazi, prijavite se pomoću svog Google računa te jednostavno uključite Google tražilicu u svom internetskom pregledniku i među opcijama pretraživanja (tamo gdje se nalazi pretraživanje fotografija, videa, vijesti, knjiga i drugo) potražite opciju "Personal".

Ovisno o pretrazi koju ste obavili vidjet ćete različite rezultate vezane uz vaše informacije - od fotografija koje ste snimili do e-mail poruka.

Iz Googlea ističu kako nema straha od povrede privatnosti, jer su personalizirane pretrage vidljive samo osobi koja ju provodi osim ako rezultate te pretrage niste podijelili s nekim.

Personalizirana pretraga za sad je dostupna kroz internetski preglednik, a još čekamo da se pojavi i u Googleovoj mobilnoj aplikaciji.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti