Pretvorite papir u lampu pomoću magičnog seta s električnom bojom

Izradite sami papirnate lampe bez alata, bez programiranja i bez posebnih znanja i vještina. Sjajna stvar za sve koji trebaju više svjetla u svom životu!

Monika Nožić Monika Nožinić | 01.10.2017. / 15:12

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Britanska kompanija Bare Conductive lansirala je na tržište set električne opreme uz koju bilo koji komad papira možete pretvoriti u lampu kakvu želite.

Uz svaki komplet opreme, možete napraviti tri vrste lampi ili žarulja, jednu koja će raditi na dodir, drugu na kojoj možete mijenjati jačinu svjetla te treću na kojoj kontrolirate svjetlo lebdeći rukom iznad papirnate podloge.

Ovaj komplet koristi boju koja provodi električnu energiju, a naziva se električna boja (Electric Paint). Boja je provodljiva na raznim materijalima, uključujući papir, plastiku i tekstil. Idealna je za kreiranje tipki koje proizvode svjetlo na dodir u, primjerice, interaktivnim knjigama. Električna boja nije prva provodljiva tinta, prije nje su proizvedene brojne provodljive olovke.

Komplet kompanije Bare Conductive može se koristiti kao rezerva za svjetla u stanu ili kući, a uz njega ćete dobiti i ploču za osvjetljenje koja se napaja preko USB-a. Oni koji žele napraviti čvršće verzije lampi, umjesto papirnatih mogu napraviti plastične.

Komplet Electric Light Paint može se naručiti na Kickstarteru za 36,50 dolara (oko 275 kuna), a u kompletu se nalazi sve što je potrebno da biste napravili jednu ovakvu lampu, od papira, šablona za papire te mikro USB kabla.

Pogledajte videozapis:

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti