Previsoko ili očekivano? Procurila cijena novog PlayStationa

Iz Sonyja su još ranije naglasili kako će se na novom PlayStationu fokusirati na kvalitetu, a ne na (povoljniju) cijenu konzole.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 06.08.2020. / 10:22

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Prilikom nedavnog virtualnog predstavljanja svoje konzole nove generacije, Sony je napokon prikazao dizajn PlayStationa 5, kao i neke od igara u kojima će gameri uživati u petici, no informacije poput datuma početka prodaje i cijene i dalje nisu poznate. Iz Sonyja su korisnike upozorili na to da novi PlayStation neće biti jeftin te da se u kompaniji neće fokusirati na što pristupačniju cijenu, već na što bolje iskustvo za gamere, a to iskustvo, jasno, trebat će platiti.

Slika nije dostupna Novi PlayStation stiže krajem godine, a u Sonyju se pripremaju za veliku potražnju

Dosadašnje glasine koje mrežom kruže posljednjih mjeseci govore o cijeni konzole od oko 500 dolara, tj. eura, a da bi to zaista mogla biti cijena nove plejke, "potvrdili" su i iz francuskog maloprodajnog lanca Carrefour. Na njihovim se internetskim stranicama na kratko vrijeme među prodajnim artiklima pojavila i slika PlayStationa 5 s cijenom. Nova plejka brzo je nestala iz ponude, no ne prije nego što su neke osobe koje su surfale njihovom stranicom vidjele cijenu.

Ta je cijena u skladu s ranijim glasinama i očekivanjima i iznosi 499 eura za klasični model s čitačem diskova s kojim će se moći igrati igre na Blu-ray diskovima, dok će digitalno izdanje, bez čitača diskova, stajati 100 eura manje, dakle 399 eura. Pored činjenice da će gameri za novi PlayStation morati platiti 500 eura, moraju se pripremiti kako će i top-igre u budućnosti biti skuplje za 10 dolara u odnosu na današnje cijene.

Bez obzira na visoke cijene, kao i na globalnu nesigurnost zbog pandemije, u Sonyju su povećali proizvodnju novog PlayStationa jer očekuju navalu korisnika te su povećali proizvodnju s planiranih 6 na 9-10 milijuna komada do kraja ove godine.

Slika nije dostupna Poskupljuju videoigre: Loše vijesti za buduće vlasnike PS 5 i nove generacije Xboxa

Osim Sonyja, novu verziju svoje igraće konzole priprema i Microsoft. Američka kompanija navodno bi se trebala odlučiti za drukčiju taktiku na tržištu i početi prodavati Xbox po jeftinijoj cijeni od PlayStationa, tako da bi Xbox Series X mogao biti 50 ili čak 100 eura jeftiniji u odnosu na PS5.

Izvor: Tom`s Guide
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti