Procurili detalji o Samsungovom konkurentu iPadu

Nova generacija uključuje tri modela tableta - uređaj s 11-inčnim ekranom, Galaxy Tab S8 Plus s 12,4-inčnim ekranom te veliki, 14,6-inčni Galaxy Tab S8 Ultra.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 13.12.2021. / 17:08

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Prilikom donošenja odluke o kupovini tableta, većina korisnika Appleovih računala i telefona vjerojatno barem razmisli o kupovini iPada, naravno ako se jedan od dostupnih modela uklapa u njihov budžet. Za one koji nisu ljubitelji Applea te ih tableti s logom jabuke ne interesiraju, dostupni su brojni modeli različitih proizvođača.

Slika nije dostupna EK predlaže jedinstveni utor USB-C, ključni korak prema univerzalnom punjaču

Među popularnijim su Samsungovi tableti te je njihov model Galaxy Tab S7 jedan od najvećih konkurenata iPadu na tržištu. Južnokorejska kompanija sada priprema nasljednika ovog uređaja čije predstavljanje očekujemo već sljedeći mjesec, a na mreži su procurili neki detalji o nadolazećoj generaciji tableta iz serije Galaxy Tab S8.

Nova generacija trebala bi se sastojati od tri modela - klasičnog modela Galaxy Tab S8, tableta s dijagonalom ekrana od 11 inča i frekvencijom osvježavanja od 120 Hz, model Tab S8 Plus imat će 12,4-inčni ekran i također 120 Hz. Običan model imat će LCD, dok će model Plus imati OLED ekran, a isti tip ekrana trebao bi imati i najveći uređaj ove serije. Dijagonala ekrana modela Galaxy Tab S8 Ultra iznosit će čak 14,6 inča, što je skoro kao dijagonala prosječnog prijenosnog računala te također možemo očekivati OLED ekran frekvencije osvježavanja 120 Hz.

Slika nije dostupna Nokia predstavila svoj tablet s impresivnom baterijom namijenjen poslovnim korisnicima

Sva tri modela pokretat će novi i najjači Qualcommov čipset Snapdragon 8 Gen 1 za koji iz ove kompanije kažu da je najnaprednija 5G mobilna platforma.

Što se dizajna uređaja tiče, poznati insider mobilne industrije Evan Blass prošli je tjedan objavio rendere sva tri modela, a posebno je zanimljiv model Ultra koji bi trebao imati notch, odnosno hardverski urez u kojem će biti smještena kamera. Također, kao i model S7, i nova generacija Samsungovih tableta trebala bi imati senzor za otiske prstiju implementiran u sam ekran.

Izvor: Laptop Mag
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti