Prva polovica godine prepuna noviteta: Sva nova Appleova računala trebao bi pokretati njihov hardver

Do lipnja ove godine Apple bi trebao dovršiti tranziciju na svoj hardver te će sva nova računala pokretati M1 ili M2 procesori.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 03.01.2022. / 13:16

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Prva polovica godine mogla bi biti iznimno uzbudljiva i zanimljiva za Apple i sve ljubitelje njihovih proizvoda. Prema Marku Gurmanu iz Bloomberga, Apple se već do konferenciji WWDC koja se tradicionalno održava u lipnju, namjerava u potpunosti prebaciti na vlastiti hardver, što znači da će sve nove modele njihova hardvera pokretati Apple Silicon, umjesto Intela.

Slika nije dostupna Počela je proizvodnja nove generacije Appleova čipseta koji je performansama oduševio korisnike

Tranziciju na vlastiti hardver Apple je najavio upravo na WWDC-u 2020. godine te su tada najavili kako će trebati dvije godine dok se ta tranzicija ne dovrši. Čini se kako pandemija nije utjecala na njihove planove te kako će zaista sredinom godine Cook zatvoriti dugogodišnje poglavlje suradnje s Intelom i korištenje njihova hardvera.

Do WWDC-a Apple bi trebao predstaviti nekoliko novih računala koja će sva, dakle, pokretati njihov hardver - M1 Pro i M1 Max čipovi. Gurman spominje Mac Pro, potpuno novi Mac Mini te iMac Pro koji će imati još veći ekran. Prvi model iMaca s M1 čipsetom imao je 24-inčni ekran, dok su trenutačno i dalje dostupni modeli s 27-inčnim ekranom koje pokreće Intelov hardver. Hoće li veći iMacovi s Appleovim hardverom također imati ekrane dijagonale 27 inča ili će biti još veći, trebali bi saznati uskoro.

Dobre vijesti stižu i za one koji razmišljaju o kupovini Appleova popularnog prijenosnika MacBook Air. Naime, ove godine možemo očekivati novu verziju koja će donijeti najveći redizajn od kada je predstavljena prva generacija Aira. Što to konkretno znači, nije poznato, no ono što je poznato jest da bi ga trebao pokretati čipset M2. Nova generacija Appleova hardvera, prema trenutačnim saznanjima, neće donijeti radikalna poboljšanja, već marginalno poboljšanje brzine. Osim novog i redizajniranog Aira, Gurman kaže da Apple trenutačno radi i na nadograđenoj verziji najjeftinijeg MacBooka Pro.

Slika nije dostupna Apple najavio novu konferenciju sa znakovitom porukom: Pripremaju li neko veliko iznenađenje?

Ovim informacijama treba dodati i kako će, vjerojatno već u ožujku, Apple predstaviti i novu verziju cjenovno najpristupačnijeg iPhonea, modela SE koji bi, osim novog i snažnog hardvera, trebao dobiti i podršku za 5G.

Izvor: 9to5 Mac

 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti