Prvi smartphone s Androidom 7.0: LG predstavio V20

Korisnicima koji razmišljaju o kupovini phableta koji radi na Androidu, a ne žele kupiti Note 7, V20 čini se kao odličan izbor

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 07.09.2016. / 11:21

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

 Dok ljubitelji Applea s nestrpljenjem iščekuju današnje predstavljanje novih modela iPhonea, LG je jučer predstavio smartphone koji radi na posljednjoj verziji Googleovog mobilnog operativnog sustava Android (7.0 Nougat). LG-jev V20 prvi je mobilni uređaj koji se isporučuje s ovom verzijom OS-a, a na tržištu će konkurirati telefonima poput iPhonea 7 Plus i Samsungovog Galaxyja Note 7 – s obzirom na probleme u koje je Samsung upao s ovim telefonom i globalno povlačenje više od dva milijuna do sada prodanih primjeraka, dio korisnika koji su razmišljali o kupovini novog Notea, možda se odluči na kupovinu LG-a V20. Ovaj smartphone također dolazi s ekranom dijagonale 5,7 inča rezolucije 1,440x2,560 piksela, a kao i njegov prethodnik, V20 pri vrhu ima i dodatni 2,1 inčni ekran na kojem se mogu pokretati najvažnije aplikacije i neke opcije unutar aplikacija.

Hardverski, riječ je o jednom od jačih telefona pa tako dolazi sa Snapdragonom 820, ima 4GB RAM-a, 64GB memorije koja se može dodatno proširiti microSD karticama do čak 2TB, ima veliku 3,200 mAh (zamjenjivu) bateriju te podršku za Quick Charge 3.0 tehnologiju za brzo punjenje. Kao i na modelu G5, sa stražnje strane nalaze se dvije kamere – jedna rezolucije 16MP maksimalnog otvora blende f/1.8 s optičkom stabilizacijom slike i 8MP sa širokokutnom lećom, dok se s prednje strane nalazi 5MP kamera za selfije. Od ostalih opcija treba izdvojiti USB Type-C priključak i senzor za otiske prstiju koji se nalazi sa stražnje strane uređaja, a u LG-u posebno hvale kvalitetu zvuka. Cijena ovog telefona još nije poznata, a na svjetskim tržištima trebao bi se pojaviti tijekom ovog mjeseca.

Izvor: GSM Arena

 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti