[Recenzija] G5 je sportski pametni sat s osnovnim mogućnostima

Iako danas pametni satovi mogu nuditi pregršt mogućnosti, neki satovi su cjenovno ograničeni.

Saša Fišter sasa@zimo.co | 01.11.2016. / 23:20

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

G5 je relativno novi uređaj iz kineske kompanije No.1 koji slovi kao ‘sportski pametni sat’. ‘Sportski’ bi mogli nazvati samo izgled jer su funkcionalnosti jednake kao i na svim drugim niskobudžetnim pametnim satovima pa se tako među ostalim mogu pronaći aplikacije za mjerenje koraka, otkucaja srca, monitoring sjedenja i spavanja. Osim toga, sat može primati obavijesti s vašeg pametnog telefona jednom kada se povežete preko Bluetootha.

Uređaj ima razne senzore pa je tako jedan od njih onaj za nagib ruke, tako dok pogledate na sat, ekran će se upaliti tako da ne trebate klikati na gumbe sa strane. 

Što se tiče same proizvodnje, uređaj je napravljen većinom od plastike i metalnog kućišta, te ima ekran rezolucije 240 x 240 piksela. Baterija je 380mAh, a puni se preko klasičnog USB-a. 

Dobra stvar je što uređaj podržava dva najpopularnija operativna sistema iOS i Android, tako da možete upraviti gotovo bilo koji pametni telefon. 

G5 ne nudi neke pretjerano napredne mogućnosti, no za 30 dolara, koliko košta ovaj sat, teško da ćete dobiti nešto bolje. Zaključak na kraju jest da G5 je solidan uređaj, no ako trebate nešto naprednije, pokušajte pogledati neke jače modele No.1, a ako vam treba osnovne stvari prije navedene, onda je G5 odličan izbor — prvenstveno radi niske cijene.

Više detalja o uređaju potražite na službenim No.1 stranicama, ili njihovom Facebook profilu.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti