[RECENZIJA] Vernee Thor, uređaj koji savršeno leži u vašem dlanu s odličnim performansama

O Vernee brandu zadnje vrijeme smo dosta pisali, no ovaj puta dobili smo njihov prvi uređaj na test, a što o njemu mislimo pročitajte u nastavku.

Saša Fišter sasa@zimo.co | 30.05.2016. / 09:48

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Jedan od pametnih telefona koji me doista iznenadio zadnje vrijeme je upravo Vernee Thor, 5-inčni uređaj koji odmah na pravu pokazuje kako se radi o iznimno kvalitetnom uređaju. Prva stvar kad primite uređaj u ruku vidite da se radi o zaista dobrom uređaju koji savršeno leži u vašem dlanu, zahvaljujući nešto manjim dimenzijama i nekoj vrsti gumirane zadnje maskice.

Iako je ekran rezolucije 1280 x 720, isti se pokazao kao vrlo dobar, te nakon par minuta korištenja više nisam ni primjećivao da se doista radi o nešto slabijoj rezoluciji nego kod drugih uređaja, pritom mislim na FullHD 1920 x 1080 piksela po inču. 

Kada počnete istraživati uređaj, vidite kako uređaj doslovno “leti” bez imalo zastanjkivanja, štogod radili, a to se može na neki način zahvaliti 3GB RAM-a i 64 bitnom osmerojezgrenom procesoru.

Što se kamera tiče, Vernee Thor ima na prednjoj strani instaliranu kameru od 5MP, dok je na stražnjoj 13MP, a koja je u mogućnosti snimati video u rezoluciji 1080p. Kamera sama po sebi je izuzetno brza, no kvalitetu ne možete uspoređivati sa boljim i skupljim uređajima. Prije bih rekao da je ovo kamera za prosječnog korisnika koji želi zabilježiti neki trenutak, nego da se radi o kameri koja pokazuje svu raskoš boja i rezolucije. S druge strane, nisam ni očekivao top kvalitetu za uređaj ovog cjenovnog razreda. U softveru kamere nalazi se razne mogućnosti poput filtera i obradu fotografija koje rade izuzetno brzo, što ponekad može više značiti nego da imate kvalitetnije fotografije i sporiji mobitel.

Baterija od 2800mAh također se pokazala kao prilično dobra i ima dobar vijek trajanja, pa je tako u našem slučaju trebalo nadopuniti bateriju jednom dnevno, što je sasvim solidan rezultat kada izvlačite maksimum iz uređaja, odnosno koristite ga vrlo intenzivno cijeli dan.

Ispod kamere, na stražnjoj strani nalazi se čitač otisaka prstiju koji radi prilično brzo, no mali nedostatak je što unatoč informaciji da čita u 360 stupnjeva, to se ipak nije pokazalo baš točno, no realno gledajući, uređaj ćete uvijek držati na isti način kao i svaki drugi mobitel, i kažiprstom ćete otključavati uređaj, dakle u tom slučaju neće biti nikakvih problema s čitanjem otiska.

Na kraju, dolazimo do one najzanimljivije stvari a to je cijena. Naime, Vernee Thor je najjeftiniji uređaj u njihovoj “floti”, ujedno i uređaj kojim se probijaju na tržište, stoga i ne čudi relativno niska cijena od 120 dolara. Ako se nas pita, ovaj uređaj itekako vrijedi ovih novaca, prvenstveno radi fluidnosti rada i odlične ergonomije, a niti ostale stvari u uređaju nisu za odbaciti.

U nastavku možete vidjeti kratki video u kojem smo prikazali kako uređaj izgleda i radi, a na vama je da odlučite hoćete li razmisliti o ovom uređaju.

Više informacija o Vereenu možete potražiti na službenim stranicama.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti