Reddit predstavio službene mobilne aplikacije za Android i iPhone

Korisnicima Reddita napokon je dostupna službena aplikacija za mobilne uređaje koji rade na Androidu i za Appleov iPhone

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 08.04.2016. / 07:36

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Reddit je napokon predstavio službene aplikacije za mobilne uređaje koje pokreće Googleov Android i iPhone, ali će na početku ova aplikacija biti dostupna samo korisnicima u SAD-u, Kanadi, Velikoj Britaniji i Australiji, dok će se naknadno pojaviti i na drugim tržištima. Službena aplikacija zamijenit će Alien Blue, dosadašnjeg službenog klijenta Reddita kojeg je ova kompanija preuzela 2014. godine i koji više neće biti dostupan u ponudi mobilnih trgovina, no korisnici koji su ga ranije preuzeli i dalje će moći koristiti.

Odluku o odustajanju od Alien Bluea u Redditu su opisali kao 'tešku', jer su njihovi raniji planovi uključivali razvoj, poboljšanje i stabilizaciju Alien Bluea, no kako je rekao Alex Le iz ove kompanije, ono što je počelo kao 'projekt jednostavnog poboljšanja', na kraju je postalo nešto puno veće. U Redditu su shvatili kako im je, žele li napraviti bržu i moderniju verziju mobilne aplikacije, jednostavnije krenuti s razvojem 'od nule', nego dorađivati Alien Blue. Također, s obzirom da oko pedeset posto korisnika Reddita ovoj stranici pristupa putem mobilnih uređaja (mobilnog weba ili aplikacija), u ovoj su kompaniji bili svjesni da moraju napraviti odličnu, brzu i modernu aplikaciju koja će korisnicima pružiti najbolje moguće iskustvo.

'Naučili smo jako puno o razvoju odlične aplikacije za iOS od naše strastvene Alien Blue zajednice i sada smo ta saznanja primijenili na Reddit for iOS koji će biti naš primarni i službeni klijent', dodao je Le. Nova službena mobilna aplikacija dolazi s nekim opcijama koje do sada nisu bile dostupne niti u Alien Blueu niti u drugim neslužbenim aplikacijama za pristup Redditu poput 'card view' opcije za bolji prikaz medijskog sadržaja, 'speed read' tipke na aplikaciji za iOS, postoji mogućnost prilagođavanja izgleda subreddita itd. Iako su predstavili vlastitu aplikaciju, u ovoj kompaniju kažu kako ne namjeravaju zabraniti razvoj neslužbenih aplikacija (dakle, programeri će i dalje moći razvijati vlastite Reddit aplikacije), već da su samo korisnicima htjeli omogućiti najbolje iskustvo surfanja njihovom stranicom. 

Izvor: The Verge

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti