Ruski hakeri ometali Putinov godišnji prijenos uživo na televiziji i pozive građana: "Šalite li se vi to? Zbilja?"

Posljednja je meta ruskih hakera i sam ruski predsjednik Vladimir Putin. Njegovo godišnje gostovanje na televiziji i telefonski razgovori s gledateljima doživjeli su kibernetički napad, što je potvrdio i jedan od vodećih ruskih teleoperatera.

Branimir Vorša | 01.07.2021. / 14:08

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Gostovanje ruskog predsjednika Vladimira Putina, tijekom kojeg on jednom godišnje odgovara na telefonski postavljena pitanja građana, ove godine baš i nije prošlo onako kako je planirano.

Prijenos je trajao gotovo puna četiri sata, a tijekom prijenosa TV voditeljica je upozorila Putina da su telefonski pozivi u emisiju pod napadima, snažnim DDoS napadima.

Problemi su primijećeni nakon što je gledatelj iz Kuzbassa imao problema s vezom tijekom postavljanja pitanja Putinu. TV voditeljica zaključila je da su hakeri iz regije Kuzbass krivi za probleme s pozivom gledatelja.

Ruski predsjednik ostao je šokiran i u nevjerici da bi neki ruski haker uzeo vremena kako bi infiltrirao pozive u njegov godišnji prijenos uživo i telefonski razgovor s građanima.

Šalite li se vi to? Zbilja?, upitao je Putin.

Najveći ruski teleoperater Rostelcom potvrdio je da su se u prijenos uživo umiješali kibernetički napadi. Istovremeno je ruski teleoperater istaknuo kako poduzimaju mjere da se to više ne ponovi.

Tko stoji iza tih napada, dosad nije otkriveno, a isto je medijima rekao i Putinov glasnogovornik Dmitrij Peskov.

Izvor: Tech Times

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti