Sad je stvarno gotovo: Mozilla prestaje s podrškom za XP i Vistu

Ako još uvijek koristite Windows Vistu ili Windows XP, sad je krajnje vrijeme da razmislite o nadogradnji.

Tomislav Ćuto Tomislav Ćuto | 08.10.2017. / 17:52

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Mozilla Firefox je konačno odlučila reći zbogom odavno napuštenim Microsoftovim operativnim sustavima.

Samo po sebi, ovo ne bi trebala biti nikakva vijest, jer Windows Vista nikada nije bila baš previše omiljena među onima koji koriste Microsoftove operativne sustave, a kompanija iz Redmonda je prije gotovo četiri godine službeno umirovila legendarni i za mnoge nikada prežaljeni Windows XP. Ali, ako znamo da mnogi još uvijek koriste XP, ako znamo da je njegov udio na globalnom tržištu negdje malo manje od 6 posto (točnije, 5,68), onda svakako valja upozoriti da Mozilla Firefox konačno prestaje davati nativnu podršku za Windows XP i Windows Vista.

Napisali smo konačno, jer Mozilla je ranije najavljivala kako će XP i Vistu odbaciti već ove godine, ali su se, vrlo vjerojatno zbog pristojnog broja korisnika koji su “zapeli” na nekom od ta dva OS-a odlučili produljiti razdoblje podrške.

No, sada je i službeno gotovo, jer objavljeno je kako će se s lipnjem iduće godine prestati distribuirati bilo kakva podrška za Mozilla Firefox web preglednik na Windows XP ili Vista operativnim sustavima. Ako koristite neki od ova dva OS-a s potpisom Microsofta i Firefox kao web preglednik, sada je krajnje vrijeme, zaista krajnje, da razmislite o nadogradnji Windowsa…

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti