Samsung će Galaxy S9 predstaviti 26. veljače, u Hrvatsku dolazi krajem ožujka

Procjenjuje se kako bi cijena novog Galaxyja S9 trebala biti oko 725 dolara (oko 4400 kuna), barem na američkom tržištu.

Martina Čizmić | 19.01.2018. / 10:07

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Samsung je prije nekoliko dana otkrio kako će novi Galaxy S9 predstaviti na sajmu MWC u Barceloni koji se održava krajem veljače.

Prema informacijama do kojih je došao IT insider Evan Blass, Samsung će Galaxy S9 predstaviti 26. veljače, a prvi uređaji svoje bi kupce mogli dobiti sredinom ožujka.

 

 

No, kako je Samsung dosad svoje uređaje obično lansirao dan prije početka sajma MWC, moguće je i da se radi o 25. veljači u večernjim satima.

Neslužbene informacije govore kako bismo hrvatsku premijeru mogli očekivati krajem ožujka.

Kako su u Samsungu prilično tajnoviti što se novih telefona tiče, još nije poznato kako će u konačnici Galaxy S9 izgledati.

Nagađa se kako će biti veoma sličan svom prethodniku, Galaxyju S8. Glasine govore kako bi S9 trebao imati dijagonalu od 5,8 inča i QHD+ Super AMOLED ekran ispod kojeg bi navodno trebao stajati novi Qualcommov senzor za očitanje otiska prsta.

Za razliku od Applea, u Samsungu su odlučni zadržati utor za slušalice, a na prednjoj strani uređaja trebao bi samo još biti gumb za Bixby.

Glasine govore i o dvostrukoj kameri od 12 MP s optičkom stabilizacijom slike, ali i prednjoj kameri rezolucije 8 MP.

Nagađa se i kako će S9 doći sa Snapdragon 845 ili Exynos 9810 čipovima i samo 4 GB RAM-a, što je pomalo razočaravajuće s obzirom na to da brojni kineski proizvođači već nude uređaje sa 6 GB RAM-a. I Samsung Galaxy S9 i S9+ trebali bi doći s prostorom za pohranu od 64 odnosno 128 GB te Android Oreom.

I ono najbitnije na kraju. Procjenjuje se kako bi cijena novog Galaxyja S9 trebala biti oko 725 dolara (oko 4400 kuna) barem na američkom tržištu. Kolika će biti u Hrvatskoj, tek treba vidjeti.

Što će se od ovih glasina zaista pokazati istinitima, vidjet ćemo krajem veljače kad S9 i S9+ ugledaju svjetlo dana.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti