Samsung svojom virtualnom konferencijom pokazao sve mogućnosti Epicovog Unreal Enginea

Samsung je posebnu pozornost posvetio gamerima i i igranju videoigara, koje su ove godine zbog pandemije doživjele pravu eksploziju popularnosti.

Martina Čizmić | 02.09.2020. / 11:26

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Na virtualnoj interaktivnoj konferenciji „Life unstoppable“ Samsung je najavio svoja najnovija dostignuća u mobilnim, nosivim, TV i audio te kućanskim uređajima. 

No, možda je još zanimljivije bilo što je Samsung za stvaranje svoje virtualne konferencije iskoristio platformu koja je dobro poznata u svijetu videoigara Epic Gamesov 'Unreal Engine".

Tako su gledatelji mogli "uroniti" u virtualno iskustvo i prošetati Samsungovom kućom te "isprobati" više do 25 proizvoda. Da je ipak riječ o platformi koja se koristi za popularne igre poput Fortnitea, pokazuje i skriveni lov na blago koji su korisnici mogli odigrati tijekom prezentacije. Unutar Samsung kuće mogli su pronaći pet kolekcionarskih skrivenih stripova unutar Samsung kuće. 

Proizvodi koji su predstavljeni na "Life Unstoppable" virtualnom događanju dobro su došli u svakom domu, a posebno će zapeti za oko gamerima i onima koji žele svoj dom pretvoriti u središte pametnih uređaja. 

Tako je Samsung najavio svoj novi pametni projektor The Premiere koji dolazi u modelima od 120 i 130 inča koji štede prostor u kući i mogu se projicirati bilo gdje. The Premiere sadrži snažni ugrađeni woofer zvučnik, Acoustic Beam sustav ozvučenja i vrhunske trostruke lasere koji odašilju 4K kvalitetu slike. The Premiere LSP9T prvi je svjetski HDR10+ certificirani projekto, a ove godine bit će dostupan u Njemačkoj, Velikoj Britaniji, Francuskoj, Švicarskoj, Austriji, Nizozemskoj, Belgiji, Italiji, Španjolskoj i skandinavskim zemljama.

Za one koji se od televizora ne odvajaju ni kad izađu na terasu ili u dvorište, osmišljen je The Terrace, prvi Samsungov zaslon dizajniran za gledanje na otvorenom. The Terrace i The Terrace Soundbar imaju IP55 ocjenu koja ih štiti od vanjskih uvjeta poput kiše, vlage, prašine i insekata. The Terrace Soundbar sadrži prilagodljivi zvuk koji analizira ono što gledate kako bi bila zajamčena podudarnost kvalitete zvuka, anti-reflection tehnologiju za uklanjanje odsjaja te prosjek od 2000 nita svjetline zaslona i QLED 4K kvalitete slike. The Terrace će prvo biti dostupan u Njemačkoj, Francuskoj, Italiji, Španjolskoj, Velikoj Britaniji i Švicarskoj u modelima od 55, 65 i 75 inča.

U Samsungu su svjesni kako su videoigre industrija koja kontinuirano raste i evoluira. Gejming je postao mjesto povezivanja, stvaranja novih poznanstava i razmjene iskustava. Igrače platforme ove su godine ugostile modna lansiranja, festivale te čak i Samsung Life Unstoppable doživljaj.

Nove Samsungove monitore iz serije Odyssey, G9 i G7 krasi brzina osvježavanja od 240 Hz, čime korisnici mogu uroniti u srce igre. Zaslon HDR10+ QLED oživljava krajolik igara u stvarnoj kvaliteti uz optimiziranu svjetlinu i kontrast. Potpuno novi Odyssey G5, koji je sada dostupan u odabranim zemljama, pridružuje se postojećim Odyssey vodećim modelima. G5 sadrži svu tehnologiju koju očekujete od Samsung gejming monitora, uz Flicker-Free tehnologiju koja smanjuje umor očiju, tako da igrači mogu dulje ostati na vrhu svoje igre.

Samsung je najavio i ponovno pokretanje esport Samsung Odyssey League o čemu će se više govoriti u nadolazećim mjesecima.

Za one gamere koji vode računa o svojoj fizičkoj kondiciji, Samsung je predstavio novi nosivi uređaj - Galaxy Fit2, pametnu narukvicu s vitkim laganim dizajnom, dugotrajnom baterijom i naprednim značajkama praćenja.

Ovaj uređaj automatski otkriva i prati do pet različitih vrsta aktivnosti pružajući uvid u kondiciju, kao što su sagorijevane kalorija, puls, udaljenost i još mnogo toga. Također će nadgledati uzorke spavanja, pružajući dnevnu analizu i jedinstveni rezultat spavanja. Dizajn žlijeba može pomoći prilikom smanjenja znojenja, a 3D stakleni zaslon dolazi s preko 70 različitih opcija lica, tako da ga možete zamijeniti kako bi najbolje odgovarao vašem stilu. Štoviše, radi do 15 dana bez potrebe za punjenjem, tako da se možete usredotočiti na svoje fitnes ciljeve bez brige o tome hoće li se baterija istrošiti.

Budući da tehnologija sada radi jače nego ikad prije, Samsung je također prepoznao potrebu za novom stanicom za punjenje koja istovremeno može napajati više vaših uređaja. Wireless Charger Trio je potpuno novo bežično rješenje za punjenje, dizajnirano za punjenje kompatibilnih uređaja odjednom, nudeći svakodnevnu udobnost i jednostavnost.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti