Samsungov ponos: Ovo je telefon s najboljim ekranom na svijetu

Ekran Galaxyja S8 dosad je držao titulu najboljeg ekrana na svijetu, a sada je tu titulu preuzeo ekran Notea8 koji donosi veliki napredak te je još svjetliji

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 30.08.2017. / 10:52

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Prije nekoliko mjeseci na stranici DisplayMate, nakon testiranja novih Samsungovih telefona, objavili su kako model Galaxy S8 ima najbolji ekran na svijetu. Ekipa s ove stranice ovog tjedna testirala je posljednji Samsungov telefon te su zaključili kako je kompanija ponovno podigla ljestvicu kada je u pitanju kvaliteta ekrana te "Galaxy Note8 ima najinovativniji i najbolji ekran" koji su ikad testirali na pametnim telefonima.

I prije testa tehnološki su novinari, među brojnim prednostima Galaxyja Note 8, isticali upravo njegov veliki 6,3 inčni AMOLED ekran kao jednu od najjačih opcija uređaja. U odnosu na Galaxy S8, telefon koji je prema DisplayMateu do sada nosio titulu uređaja s najboljim ekranom, Note8 donosi vidljiv i velik napredak te je njegov ekran 22 posto svjetliji. Ekran Notea tako ima maksimalnu svjetlinu veću od 1200 niti, dok je maksimalna svjetlina ekrana Galaxyja S8 1000 niti. Ako ekrane Samsungovih telefona uspoređujemo s posljednjom generacijom Appleova iPhonea, razlika je velika jer svjetlina ekrana iPhonea 7 iznosi 705 niti.

Rezolucija ekrana Notea8 iznosi 1440x2960 piksela, telefon pokreće Qualcommov Snapdragon 835, odnosno procesor Exynos 8895 Octa, ovisno o tržištu, ima 6 GB RAM-a i prodavat će se u verzijama sa 64, 128 i 256 GB memorije, a kome niti to nije dosta, tu je i utor za microSD memorijske kartice kapaciteta do 256 GB. Sa stražnje strane nalaze se dvije kamere s optičkim stabilizatorom slike (OIS), obje sa širokokutnim i telefotolećama, dok se s prednje strane nalazi kamera za selfije od 8 MP i videorazgovore.

Kako izgleda najbolji ekran na svijetu, uskoro će moći saznati i ljubitelji Samsunga u Hrvatskoj – premijera novog Notea bit će u ponedjeljak, dok je početak prodaje Galaxyja Note8 najavljen tijekom rujna.

Izvor: TechSpot

 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti