'Savršen Android': Ovo je dokaz koliko jeftini telefoni mogu biti dobri

OnePlus napokon je predstavio novi model pametnog telefona koji za 399 dolara donosi opcije koje očekujemo od puno skupljih modela

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 15.06.2016. / 08:26

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

U posljednje vrijeme na mreži su se pojavile brojne glasine vezane uz novi telefon kompanije OnePlus, a nakon što je jučer OnePlus 3 službeno predstavljen, na većini tehnoloških stranica možemo pročitati samo pohvale za ovaj uređaj. Na Wiredu tako kažu kako nam je OnePlus 3 pokazao koliko dobar može biti jeftin telefon (riječ je o uređaju koji košta 399 dolara, odnosno eura, što je puno jeftinije u odnosu na današnje flagship modele mobilnih kompanija poput Samsunga, Applea, HTC-a itd.), novinari Cneta zaključili kako je ovo 'najbolji budget Android koji je danas dostupan na tržištu' i koji po performansama može konkurirati najjačim uređajima na tržištu, dok su ga na Mashableu nazvali 'savršenim Androidom'.

Pored cijene, upravo su performanse ono što bi trebalo privući veliki broj korisnika jer, osim što radi na Snapdragon 820 procesoru koji pokreće neke od najjačih i najboljih telefona na svijetu, OnePlus 3 ima i 6GB RAM-a, 64GB memorije za pohranu podataka, bateriju kapaciteta 3,000 mAh i skener otisaka prstiju. Dijagonala AMOLED ekrana iznosi 5,5 inča uz rezoluciju 1920x1080 piksela, a treba još izdvojiti i podršku za NFC i Dash Charge tehnologiju za brzo punjenje koja omogućuje punjenje do 60 posto baterije u samo pola sata. Kamera rezolucije 16MP dolazi s opcijama optičke stabilizacije slike, auto HDR-a te ima podršku za RAW format, dok se fotografiranje prednjom kamerom, odnosno snimanje selfija može aktivirati osmijehom. Iako je riječ o odličnoj kamera, ona kvalitetom ipak zaostaje za najjačim modelima, no za većinu korisnika trebala bi biti dovoljno dobra za svakodnevno korištenje.

Operativni sustav je OxygenOS koji je baziran na Androidu 6.0 (naravno, korisnici mogu instalirati i koristiti sve aplikacije namijenjen Androidima) te su sve izmjene u odnosu na originalni Android napravljene kako bi se poboljšalo korisničko iskustvo. Ovaj uređaj može se naručiti na internetskim stranicama OnePlusa, a dostava bi trebala biti besplatna.

Izvor: Wired 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti