Seljanima prekipjelo: Kupili dron, pretvorili ga u leteći bacač plamena i obračunali se s osama

Kad najezda osa i stotine osinjaka muče Kineze, oni ne biraju mjere kojima će ih se riješiti. Sve prolazi, pa tako i tehnološka rješenja za koja bismo prije rekli da bi se pojavila na reality showu nego u stvarnosti.

Branimir Vorša | 15.12.2020. / 15:12

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Volonterska skupina Blue Sky Rescue koja provodi operacije potrage i spašavanja te druge poslove iz domene hitnih službi, udružila se sa seljanima okruga Zhong u Kini te su, da bi riješili problem stotina osinjaka, preradili dron u leteći bacač plamena.

Seljani i volonteri prikupili su 12.200 dolara potrebnih za kupnju profesionalnog drona te su na njega postavili spremnik s benzinom te mlaznicu dužine podlaktice isturenu prema van. Sve su spojili sa sustavom kojim daljinskim upravljačem upravlja operater i pakleno čišćenje moglo je započeti.

Dron naoružan bacačem plamena pokazao se iznimno učinkovitim te je u plamenu zasad nestalo 11 od više od stotinu osinjaka visoko u krošnjama drveća u okrugu Zhong. S obzirom na to da dron efektivno uništava osinjake, ne treba sumnjati da će ostatak njih biti brzo i jednako efikasno sveden na pepeo.

Pitanje je samo, je li opravdana baš tako drastična metoda rješavanja problema na koji se seljani već duže vrijeme žale.

Izvor: TechEBlog

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti