Sila je jaka kod ovog momka: Youtuber konstruirao prvi pravi lightsaber

Baš kao i pravi Jedi, youtuber Alex Burkan sam je odlučio napraviti svoj svjetlosni mač, oružje koje čini svakog pravog pravog pripadnika Jedijskog reda. Red Jedija zapravo ne postoji, no nakon Burkanova kućnog uratka njihov je svjetlosni mač, čini se, postao stvarnost.

B.V. | 23.06.2020. / 10:28

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Što čini legendarno i jedinstveno oružje koje nosi svaki Jedi u Ratovima zvijezda? Metalna drška u kojoj se nalazi energetski izvor za to elegantno oružje, oštrica od plazme i sposobnost da tali metal te upija i udare munja (recimo od napada Sitha, kad bi oni doista i postojali, naravno).

Alex Burkan napravio je nešto što dosad nije viđeno, prvi pravi svjetlosni mač (lightsaber) u svijetu. Baš kao što je to slučaj i u filmovima, sve potrebno stalo je u dršku tog elegantnog oružja. Baš kao i u filmu, ono koristi plazmu, reže i topi metal te može privući i neutralizirati i udare munja.

Postoje i nedostaci, naravno. Vrh drške nakon uporabe ne želite dodirnuti, a mač ima energije dovoljno za 30 sekundi.

Nije to prvi pokušaj da se napravi prepoznatljivo oružje Jedija. Neki su pokušali od šipke titana zagrijane na 3000 Celzijevih stupnjeva te s nezgrapnim izvorom napajanja koje morate nositi na leđima. Drugi su koristili lasere, no obje te verzije imaju još više manjkavosti od Burkanove.

Burkan je plazmu dobio od vodika, no nije koristio kristal, već je konstruirao poseban mehanizam. Kako je to izveo, pogledajte u priloženom videu.

Neka je Sila s vama.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti