Skupo platili automobil, a ne mogu zatvoriti vrata i prozore

Neki korisnici Teslinog Modela X potužili su se kako su ovaj automobil platili više od 130 tisuća dolara, a na njemu ne mogu zatvoriti vrata i prozore

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 23.04.2016. / 09:04

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

'Potrošila sam toliki novac na automobil, a na njemu ne mogu zatvoriti vrata', jedan je od komentara vlasnika Teslinog automobila Model X čiji su vlasnici do sada imali problema s kvarovima i otkazivanjem tehnologije. Kada je Musk predstavio ovaj automobil, većina ljudi bila je oduševljena s njegovim izgledom, vratima koja se otvaraju prema gore, naprednom tehnologijom na koju smo ionako navikli od ove kompanije te odličnim performansama.

No, dio vlasnika ovog modela već je prvog dana naišao na poteškoće - jedan od njih je i Michael Karpf koji nakon izlaska iz tvornice nije mogao zatvoriti vrata, a sljedećih dana pojavili su se novi problemi s prozorima, grijanjem, kontrolnom pločom i opcijom auto pilota, dok su slične probleme imali i neki drugi vlasnici Modela X. 'Posvećeni smo proizvodnji najpouzdanijih automobila na svijetu', objavili su tada iz Tesle te su priznali kako mali dio vlasnika Modela X ima određenih problema te s njima 'blisko surađuju' kako bi ih što prije riješili. Iz ove kompanije još su ranije napomenuli kako dio tih problema pripisuju korištenju 'previše novih tehnologija u ovom automobilu', a sigurno je kako će s vremenom riješiti ove probleme – iako to trenutno nije utjeha ljudima koji su potrošili veliki novac na ovaj automobil (prema PC Magu cijena najskupljih modela veća je od 130 tisuća dolara) i ne mogu zatvoriti vrata ili prozore.

Dok imaju problema s Modelom X, ekipa u Tesli može biti itekako zadovoljna s potražnjom za nedavno predstavljenim automobilom Model 3 – Elon Musk rekao je kako je velika potražnja za ovim automobilom iznenadila sve u ovoj kompaniji te se broj rezervacija popeo s 325 tisuća prije dva tjedna na skoro 400 tisuća danas. 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti