Službeno potvrđeno: Stiže nova generacija Razerovog gamerskog telefona

Iako nisu objavili neke detalje, iz Razera su objavili kako trenutno rade na razvoju drugog modela Razer Phonea.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 05.09.2018. / 10:24

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Razer, kompanija omiljena među gamerima, prošle godine predstavila je svoj prvi smartphone i pokrenula trend gamerskih telefona na ovom tržištu te su ovakve uređaje nakon toga predstavili Asus, Xiaomi i Honor.

Također, iz Honora su nedavno najavili kako će gamerski telefoni biti u centru njihovog istraživanja i razvoja u budućnosti te nakon modela Honor Play možemo očekivati nove modele smartphonea namijenjene ljubiteljima videoigara.

Da je riječ o trendu koji će biti sve popularniji vjeruju i u Razeru u kojem već rade na nasljedniku svog prvog pametnog telefona. Iako su se glasine o ovom uređaju pojavile nedugo nakon predstavljana prvog telefona, sada je razvoj Razer Phonea 2 i službeno potvrđen. Naime, prilikom objave poslovnih rezultata, iz ove su kompanije prvi puta službeno spomenuli kako rade na drugoj generaciji gamerskog telefona – naravno, nikakve dodatne opcije nismo saznali, no i ova je objava dovoljna za pokretanje glasina koje tijekom sljedećih mjeseci možemo očekivati.

Ono što bi posebno moglo biti zanimljivo je procesor – trenutno većina najjačih telefona radi na mobilnoj platformi Snapdragon 845 te je moguće da će i Razer Phone 2 pokretati isti procesor, no dio medija nagađa kako bi ovo mogao biti prvi smartphone s novom generacijom Snapdragona. Također, iz ove su kompanije spomenuli još nešto vrlo zanimljivo – razvoj popratnog softvera za telefon s kojim će proširiti softver i usluge s osobnih računala na mobilna tržišta, no nije poznato na što se to točno odnosi.

Iz Razera nisu objavili koliko su do sada prodali telefona, no na temelju informacija o zaradi od prodaje (16,5 milijuna dolara) mediji nagađaju kako je prodano najmanje 23 tisuće komada, odnosno malo više s obzirom na to da se ovaj uređaj jedno vrijeme prodavao uz popust.

Izvor: GSM Arena
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti